Atbalsts Skotijas neatkarībai arvien pieaug (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Skotijas referendumam par atdalīšanos no Lielbritānijas, pieaudzis neatkarības atbalstītāju skaits, liecina pirmdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Pētījumu centra «YouGov» veiktās aptaujas dati rāda, ka neatkarības atbalstītāju skaits pieaudzis līdz 47%, savukārt 53% respondentu balsotu pret neatkarību. Šajos rezultātos nav ņemti vērā neizlēmušie vēlētāji.

Aptauja tika veikta no 28.augusta līdz 1.septembrim, aptaujājot 1063 cilvēkus.

Līdzīgi rezultāti bija arī pētījumu centra «Survation» piektdien publiskotajai aptaujai.

«Survation» aptauju pasūtīja Skotijas laikraksts «Daily Mail», lai gūtu priekšstatu, kāda bijusi ietekme neatkarības atbalstītāju un pretinieku nometņu līderu - Skotijas pirmā ministra Aleksa Salmonda un bijušā Lielbritānijas finanšu ministra Elistera Dārlinga - pēdējām televīzijas debatēm.

Debašu tēmu vidū bija jautājumi par peļņu no naftas ieguves, valūtu, kodolieroču nākotni, jaunu darba vietu radīšanu un veselības aprūpes sistēmu.

Atbilstoši izplatītam viedoklim debatēs uzvarēja Salmonds.

Salīdzinot ar «YouGov» augusta vidū veiktās aptaujas datiem, neatkarības pretinieku pārsvars pār tās atbalstītājiem sarucis uz pusi - no 14 procentpunktiem līdz sešiem.

Neatkarības atbalstītāji to uzskata par labu zīmi savām izredzēm 18.septembrī gaidāmajā referendumā, bet viņu pretinieki - par apliecinājumu tam, ka svarīgs būs vēlētāju aktivitātes līmenis.

«Mēs runājam skotu vairākuma vārdā, bet šī aptauja apstiprina - ja cilvēki vēlas, lai Skotija paliek Lielbritānijā, tad viņiem jābalso par,» norādīja kampaņas «Labāk kopā» vadītājs Blērs Makdugals.

Augusta vidū par neatkarību referendumā bija apņēmušies balsot 43%, bet pret to - 57%; augusta sākumā par bija gatavi balsot 39%, bet pret - 61%.

Skotijas neatkarības referendums notiks 18.septembrī, bet balsošana pa pastu jau sākusies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu