Krievijas armijas spēki turpina uzbrukumu Donbasā (234)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas armijas spēki un prokremliskie kaujinieki turpina uzbrukumu Donbasā, savā «Facebook» lapā otrdien paziņojis organizācijas «Informatīvā pretestība» koordinators Dmitro Timčuks. Kā liecina pieejamā informācija, ieņemtajās teritorijās Krievijas karavīri izveido kontrolposteņus un apbruņo noteiktus punktus.

«Situācija karadarbības zonā vēl joprojām ir ļoti sarežģīta. Krievijas karavīri un teroristi sākuši uzbrukumus, iegūstot papildspēkus no Krievijas Federācijas teritorijas,» raksta Timčuks.

Kā precizē Timčuks, Krievijas karavīri fiksēti Vasiļivkas, Rozdoļnes un Komsomoļskas tuvumā.

Apšaudīta militārā kolonna

Doņeckas apgabalā Krievijas karavīri apšaudījuši medicīnisko kolonnu ar ukraiņu karavīriem, paziņojis Timčuks.

«Automobiļu kolonai bija atbilstošais marķējums (..). Tomēr, pēc savām parastajām tradīcijām, teroristi Krievijas armijas formās apšauda Ukrainas karaspēka medicīniskās kolonnas, kas pārvadā ievainotos un ir marķētas ar attiecīgajām atpazīstamības zīmēm,» vēstīja Timčuks.

Tikmēr no Luhanskas vadības pienākušas ziņas, ka Krievijas Federācijas karaspēka pārstāvji pieprasījuši tiem piešķirt zemesgabalu kritušo apbedīšanai. Kā uzskatīja Timčuks, tas ir nepieciešams Krievijas kritušo apbedīšanai.

Šobrīd Ukrainas karavīri veic pārgrupēšanos un raida atbildes uguni. Pagājušās diennakts laikā pretterorisma spēki iznīcinājuši vienu «BM-21 Grad» un divus «PC30 Smerč» reaktīvos mīnmetējus, kā arī 50 kaujiniekus, paziņoja Timčuks.

Lietuva ved humāno palīdzību pa gaisu

Lietuvas Gaisa spēku lidmašīna «C-27J Spartan» otrdien devās ceļā uz Ukrainu no aviācijas bāzes Šauļos, lai piegādātu piecas tonnas Lietuvas humānās palīdzības Ukrainas armijai.

Palīdzības paketi veido 4,5 tonnas sausās pārtikas porciju un medicīnas līdzekļu, kurus piešķīrusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Tāpat ar lidmašīnu Ukrainai tiek nosūtīti 580 kilogrami ziedojumu, kurus apkopojusi sabiedriskā organizācija «Aspectus Memoria», informēja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Komentāri (234)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu