Ebolas vīrusa skartajās valstīs sāk trūkt pārtikas (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Darbinieku trūkums un izjauktā starpvalstu tirdzniecība Ebolas vīrusa skartajās valstīs vieš satraukumu par iespējamo pārtikas trūkumu, otrdien paziņoja ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).

Pārvietošanās aizliegumi Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē izraisījuši panisku produktu iepirkšanu, pārtikas trūkumu un strauju cenu kāpumu. Tas visvairāk novērojams pilsētās, informēja FAO Āfrikas reģionālais pārstāvis.

«Tā kā apdraudēta pamatraža un pārtikas tirdzniecība, bet pārvietošanās ir ierobežota, tuvākajās nedēļās un mēnešos pasliktināsies pārtikas pieejamība. Šai situācijai būs ilgstoša ietekme uz lauksaimnieku ienākumiem un lauku ekonomiku,» precizēja pārstāvis.

Ebolas vīruss Austrumāfrikā inficējis jau 3062 cilvēkus un 1552 no inficētajiem miruši, liecina Pasaules Veselības organizācijas jaunākie dati.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu