Laikraksts: Ukrainā iznīcināta Pleskavas desantnieku rota (94)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karadarbībā Ukrainā iznīcināta teju visa Krievijas Gaisa desanta karaspēka 76.Pleskavas divīzijas 1.rota. No 80 rotas karavīriem izdzīvojuši desmit, otrdien vēsta Pleskavas laikraksts «Pskovskaja Guberņija».

Laikraksta rīcībā nonācis divīzijas karavīru sarunu ieraksts, kas laikraksta izdevējam Ļevam Šlosbergam nodots ar nosacījumu, ka tiks saglabāta avota anonimitāte.

«Nav pamata apšaubīt nodoto materiālu autentiskumu,» norāda laikraksts.

Kā secināms no sarunas atšifrējuma, 16.augustā rota no Krievijas nogādāta pāri robežai Ukrainā.

20.augustā, atrodoties svešas valsts teritorijā, desantnieki iznīcinājuši ukraiņu kontrolpunktu un bruņutehnikas grupu.

Tomēr tad pie Heorhijivkas pilsētciemata rota iekļuvusi spēcīgā artilērijas apšaudē.

Viens no sarunbiedriem šādu iznākumu skaidroja ar to, ka kauju zonā darbojoties radioelektroniskās cīņas «amerikāņu brigāde».

No 1.rotas 80 cilvēkiem izdzīvojuši desmit, pārējie gājuši bojā.

Bojāgājušo vidū bijis arī Leonīds Kičatkins, kura kapavieta tika uzieta kādā kapsētā netālu no Pleskavas 25.augustā.

Sarunbiedri izsaka pieņēmumus, ka dzīvību, iespējams, zaudējuši pat līdz 140 desantniekiem, jo runa nav par regulārajām, bet gan īpaši komplektētajām vienībām.

Šlosbergs iepriekš ziņoja, ka bojāgājušo Pleskavas desantnieku radiniekus spiež klusēt par tuvinieku nāvi, draudot atņemt materiālos pabalstus.

Partijas «Jabloko» politiķis Šlosbergs ir Pleskavas apgabala likumdevēju sapulces deputāts. 29.augusta vakarā viņš Pleskavā tika piekauts. Deputātam tika konstatēts smadzeņu satricinājums, lauzts deguns, uz sejas un ķermeņa - zilumi.

Šlosbergs šo incidentu saista ar Pleskavas desantnieku nāves apstākļu izmeklēšanu.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievijas karaspēka regulārās daļas trešdien iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē. Piektdien krievu tanki jau bija pie Ukrainas Azovas jūras lielākās pilsētas Mariupoles.

Pēdējo divu mēnešu laikā karot uz Ukrainu nosūtīti 15 000 Krievijas karavīru un jau vismaz simts no viņiem karadarbībā zaudējuši dzīvību, pirmdien paziņoja Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu