Obama diplomātu apsargāšanai uz Bagdādi nosūta simtiem karavīru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama otrdien nosūtīja vēl apmēram 350 amerikāņu karavīru uz Irākas galvaspilsētu Bagdādi amerikāņu diplomātu apsargāšanai, palielinot ASV militāro kontingentu Irākā līdz vairāk nekā 1000 karavīriem.

ASV Valsts departaments augustā bija lūdzis nosūtīt papildu ASV karavīrus, lai pastiprinātu ASV vēstniecības un citu diplomātisko iestāžu drošību Irākā, kur sunnītu džihādistu grupējums «Islāma valsts» ir ieņēmis teritorijas valsts ziemeļos un rietumos.

Baltā nama un Pentagona amatpersonas paziņoja par papildu karavīru nosūtīšanu dažas stundas pēc tam, kad «Islāma valsts» izplatīja videoierakstu par Sīrijā sagūstīta amerikāņu žurnālista Stīvena Sotlofa noslepkavošanu.

ASV kara lidmašīnas no 8.augusta īsteno gaisa triecienu pret «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākā.

«Prezidents pilnvaroja Aizsardzības ministriju izpildīt Valsts departamenta lūgumu par vēl apmēram 350 ASV militārpersonu nosūtīšanu mūsu diplomātisko iestāžu un personāla apsargāšanai Bagdadē,» paziņoja Baltā nama administrācija.

Paziņojumā teikts, ka

ASV «turpinās atbalstīt Irākas valdības centienus pretoties «Islāma valstij», kas rada draudus ne tikai Irākai,

bet arī Tuvajiem Austrumiem kopumā un ASV personālam un interesēm šajā reģionā».

Obama, kurš dodas uz Igauniju un pēc tam uz NATO samitu Velsā, paziņoja, ka Vašingtona «šonedēļ konsultēsies ar sabiedrotajiem NATO par papildu darbību veikšanu pret «Islāma valsti» ISIL un plašas starptautiskas koalīcijas izveidošanu, lai īstenotu visaptverošu stratēģiju mūsu cilvēku aizsardzībai un mūsu partneru atbalstīšanai cīņā pret «Islāma valsti»».

Ar šo karavīru nosūtīšanu ASV diplomātu apsargāšanai Irākā paredzēto amerikāņu karavīru skaits pieaug līdz 820 karavīriem. Vēl 300 amerikāņu karavīri Irākā konsultē Irākas drošības spēkus.

Jaunais Obamas lēmums paredz, ka uz Bagdādi dosies apmēram 400 ASV karavīru, bet Bagdādi rotācijas kārtībā atstās 55 no tur jau esošajiem ASV karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu