Vašingtona grib dzirdēt Putina solījumu izvest karaspēku no Ukrainas (9)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

No Krievijas prezidenta Vladimira Putina derīgāk būtu dzirdēt, ka viņš divu nedēļu laikā izvāks Krievijas karavīrus no Ukrainas, otrdien sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

Šādi viņa reaģēja uz Maskavas amatpersonu taisnošanos, ka sarunā ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu Putina paustie draudi ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā esot «izrauti no konteksta».

«Kā es saprotu, Kremlis ir sniedzis zināmus paskaidrojumus sakarā ar to, ka šie izteikumi esot izrauti no konteksta, un šo tēmu komentāru sniegšanai es atstāju viņiem,» sacīja Psaki.

«Saprotams, būtu derīgāk dzirdēt, ka prezidents Putins runā par to, ka viņš divu nedēļu laikā izvedīs visus Krievijas karavīrus,

pārtrauks separātistiem sniegt finanšu un militāro palīdzību. Saprotams, mēs gribētu, lai tas notiek pat ātrāk,» Psaki teikto citē raidorganizācija «Amerikas Balss».

Itālijas laikraksts «La Repubblica» pirmdien publiskoja nedēļas nogalē notikušā Eiropas Savienības samita debašu kopsavilkumu. Samita gaitā Barrozu atstāstījis nesenu telefonsarunu ar Putinu.

Putins šīs sarunas gaitā atteicies atbildēt uz jautājumiem par Krievijas karavīriem, kuri šķērsojuši robežu ar Ukrainu, un ķēries pie draudiem.

«Tā patiesībā nav problēma (..). Ja es gribēšu, es Kijevu ieņemšu divu nedēļu laikā,» saskaņā ar laikraksta ziņoto Putins sacījis Barrozu.

Putina ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs otrdien žurnālistiem skaidroja, ka

Putina izteikumi, ka Krievija var ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā, ir izrauti no konteksta.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievijas karaspēka regulārās daļas 27.augustā iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē. Piektdien krievu tanki jau bija pie Ukrainas Azovas jūras lielākās pilsētas Mariupoles.

Pēdējo divu mēnešu laikā karot uz Ukrainu nosūtīti 15 000 Krievijas karavīru un jau vismaz simts no viņiem karadarbībā zaudējuši dzīvību, pirmdien paziņoja Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu