ANO: Vienā no Baltijas valstīm ieradušies 20 000 bēgļu no Ukrainas (111)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Atbilstoši ANO datiem vienā no Baltijas valstīm ieradušies 20 000 bēgļu no Ukrainas. Organizācija nenorāda, par konkrēti kuru valsti ir runa, vēsta igauņu laikraksts «Postimees», atsaucoties uz britu raidorganizāciju BBC. Visticamāk, tā varētu būt Lietuva, jo tā ģeogrāfiski ir vistuvāk Ukrainai, norāda laikraksts.

Austrumukrainā notiekošā kara dēļ savas mājas bijuši spiesti pamest aptuveni miljons cilvēku, liecina ANO augstā bēgļu lietu komisāra biroja dati.

«Vairāk nekā 800 tūkstoši cilvēku no kauju zonas devušies uz Krieviju. Daudzi devušies uz Baltkrieviju un Baltijas valstīm,» teikts publikācijā BBC tīmekļa vietnē. «Atbilstoši ANO datiem vienā no Baltijas valstīm nesen no Ukrainas ieradušies vismaz 20 tūkstoši cilvēku.»

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievijas karaspēka regulārās daļas 27.augustā iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē. Piektdien krievu tanki jau bija pie Ukrainas Azovas jūras lielākās pilsētas Mariupoles.

Pēdējo divu mēnešu laikā karot uz Ukrainu nosūtīti 15 000 Krievijas karavīru, un jau vismaz simts no viņiem karadarbībā zaudējuši dzīvību, pirmdien paziņoja Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Komentāri (111)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu