Ukrainā pazudušais Krievijas fotožurnālists gājis bojā (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas valsts kontrolētās ziņu aģentūras «RIA Novosti» fotokorespondents Andrejs Steņins, kurš kopš 5.augusta bija pazudis Ukrainā, ir atrasts miris, trešdien paziņoja šīs ziņu aģentūras vadītājs Dmitrijs Kiseļovs.

«Mūsu kolēģis fotogrāfs Andrejs Steņins ir miris. Izrādās, viņš nebija sagūstīts, viņš ir miris jau [gandrīz] mēnesi,» sacīja Kiseļovs.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja, kas nedēļu pēc Steņina pazušanas bija sākusi izmeklēšanu par viņa nolaupīšanu, trešdien paziņoja, ka viņš gājis bojā uz Sņežnojes-Dmitrovkas autoceļa Doņeckas apgabalā, kad Ukrainas armija apšaudījusi bēgļu autokolonnu.

«Izmeklēšanai izdevās noskaidrot žurnālista bojāejas apstākļus: 5.augustā, esot komandējumā Ukrainā, Steņins atradās Sņežnojes pilsētā,» bet 6.augustā ar automobili «Renault Logan» bēgļu kolonnas sastāvā brauca pa Sņežnojes-Dmitrovkas autoceļu, paziņoja Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

Markins piebilda, ka šo kolonnu apsargājuši seši «zemessargi», kā Maskava dēvē promaskaviskos separātistu kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Markins paziņoja, ka ziemeļrietumos no Doņeckas apgabala Dmitrovkas pilsētas Ukrainas armija atklājusi uguni uz šo autokolonnu. Separātisti 27.augustā nodevuši Krievijas izmeklētājiem piecu cilvēku mirstīgās atliekas, kas tika atrastas automobilī «Renault Logan», un Krievijas eksperti secinājuši, ka viens no šiem cilvēkiem bijis Steņins, sacīja Markins.

Stāstot par žurnālista bojāejas apstākļiem, Markins atzīmēja, ka apšaudē esot iznīcinātas vairāk nekā 10 automašīnas ar civiliedzīvotājiem.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu