Spānija pieļauj iespēju aizliegt parandžu nēsāšanu sabiedriskās vietās (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas valdība apsvērs iespēju jaunajā drošības reformu paketē iekļaut parandžu aizliegumu, trešdien preses konferencē paziņoja Spānijas iekšlietu ministrs Horhe Fernandess Diass.

Jaunajā Spānijas Pilsoņu aizsardzības likumā, kurā jau ir iekļauts aizliegums aizsegt savu seju demonstrāciju laikā, iespējams, būs iekļauts arī parandžu nēsāšanas aizliegums, Diasu citēja Spānijas laikraksts «20 minutos».

Jaunais likumprojekts vēl nav līdz galam izstrādāts un nav nodots izskatīšanai parlamentā.

Diass uzsvēra, ka viņa vadītā ministrija nav pilnvarota lemt par jautājumiem, kas saistīti ar sieviešu pašcieņu, taču iespējamais aizliegums nēsāt parandžas vai citus sejas aizsedzošus tradicionālos tērpus pamatojams ar to radītajām grūtībām personas identificēšanai.

«Es negribu teikt, ka aizliegums ir nepieciešams,» skaidroja ministrs, bet norādīja, ka šis varētu būt «īstais mirklis» šāda aizlieguma apsvēršanai.

Spānijas Islāma federācijas (CIE) vadītājs uzskata, ka šāds aizliegums neesot nepieciešams, jo sejas aizklāšana Spānijā nav plaši izplatīta.

Katalonijas reģiona valdība otrdien jau sāka procesu, lai aizliegtu parandžas un citus sejas aizsegus sabiedriskās vietās drošības apsvērumu dēļ. Pirmo reizi apspriešanai šī iecere tika izvirzīta jau 2013.gadā.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) jūlijā atzina, ka Francijas ieviestais sejas aizklāšanas aizliegums sabiedriskās vietās nav pretrunā ar musulmaņu sieviešu cilvēktiesībām.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu