Ušakovs: labākais mums, kas var būt, ir Putins (759)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā vizītē Maskavā, uz kurieni viņš bija devies, lai mēģinātu sarunāt Latvijas ražotājiem labvēlīgākus nosacījumus eksportam Krievijas noteiktā daudzu preču embargo laikā, sniedza interviju radio Doždj, kur Rīgas mērs izteica ko «ārkārtīgi interesantu».

Fragments no Ušakova intervijas radio Doždj

Komentējot notiekošo Ukrainā un kā to uztver Latvijā, Ušakovs skaidri un gaiši teica, ka «labākais, kas vispār šobrīd var būt, tas ir prezidents Putins». Kā izteicās Ušakovs, tieši Putins uztur stabilitāti kaimiņvalstīs, ko nespētu neviens cits prezidents.

Ušakovs ticies ar Krievijas vicepremjeru

Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs ceturtdien Maskavā ticies ar Krievijas Federācijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, kurš ir atbildīgs par ekonomiskā bloka jautājumiem.

Ušakovs apgalvo, ka Dvorkovičs izteicis solījumu atbalstīt Latvijas eksportu

tajās jomās, kas nav pakļautas sankcijām,

pirmām kārtām paplašinot to pieejamību Maskavas tirdzniecības tīklos.

«Kamēr turpinās sankciju karš, mēs nevaram Krievijā pārdot, piemēram, mūsu piena produktus. Bet mēs varam palielināt eksportu tādās preču grupās kā zivju konservi, saldumi vai maizes izstrādājumi un nostiprināt savas pozīcijas šajos virzienos,» tā Ušakovs.

Tikšanās laikā ar Krievijas vicepremjeru apspriesti konkrēti soļi, kā palielināt Latvijas preču sortimentu ne tikai tajos tirdzniecības tīklos, kuros jau ir Rīgas plaukti, bet arī citos. Jau tūlīt pēc atgriešanās no Maskavas viņš plāno sazināties ar Latvijas uzņēmējiem, izmantojot projektu «Rīgas marka», lai iespējami ātrāk varētu informēt Krievijas pusi gan par uzņēmumiem, kas varētu sūtīt turp savu produkciju, gan arī pašiem produktiem.

«Nebija tā, ka mēs tikai parunātos un izklīstu. Tika apspriesti konkrēti turpmākās sadarbības soļi,» sacīja Ušakovs.

Piektdien Rīgas mēram plānotas tikšanās ar tirdzniecības tīklu pārstāvjiem – gan ar tradicionālajiem partneriem no tirdzniecības tīkla «Alije parusa», gan potenciāli jauniem, piemēram, veikalu ķēdes «Azbuka vkusa» pārstāvjiem.

Ušakovs devies uz Maskavu, lai, kā uzsvēra pats mērs, lūgtos neizmest Rīgas plauktus no Krievijas galvaspilsētas veikaliem.

Komentāri (759)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu