ANO: Ukrainas austrumos gājuši bojā vairāk nekā 3000 cilvēku (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumu konfliktā gājuši bojā vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku, paziņoja jaunievēlētais ANO cilvēktiesību augstais komisārs Zeids Raads al Huseins. Viņš arī norādīja, ka ir ļoti svarīgi, lai visas konfliktā iesaistītās puses, tostarp arī Krievija, darītu visu, lai garantētu civiliedzīvotāju drošību un starptautisko cilvēktiesību ievērošanu.

«Mēs tāpat kā agrāk esam satraukti par situāciju Ukrainā. Pēdējais ikmēneša ziņojums sniedz pilnu ainu par esošajām problēmām cilvēktiesību jomā, it īpaši austrumos, kur kopš šī gada aprīļa vidus nogalināti vismaz 3000 cilvēku,» paziņoja Huseins.

Ukrainas karavīri diennakts laikā apšaudīti desmit reizes

Doņeckā kaujinieki un Krievijas karavīri turpina apšaudīt Ukrainas bruņotos spēkus un civilos objektus un pēdējās diennakts laikā fiksētas apmēram desmit apšaudes, savā «Facebook» lapā raksta organizācijas «Informatīvā pretestība» koordinators Dmitro Timčuks.

Teroristi ar granātmetējiem un mīnmetējiem uzbrukuši Ukrainas karavīru pozīcijām un kontrolposteņiem vairāku apdzīvotu vietu rajonos.

Kā informē Timčuks, Ukrainas karavīri veic apšaudes, tikai atbildot uz uzbrukumiem. Netiek izmantota aviācija un smagā artilērija.

Vācijas ministrs: Apšaudes Donbasā liecina par pamiera trauslumu

Donbasa pilsētu apšaudīšana liecina par Ukrainas un prokremlisko kaujiniekus starpā Minskā noslēgtā pamiera «trauslumu», svētdien sacīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

«Incidenti pie Doņeckas, Mariupoles un citām Donbasa apdzīvotajām vietām liecina, ka diplomātisko centienu rezultātā panāktais ātri var tikt izpostīts,» vizītē Deli sacīja ministrs, vēsta raidorganizācija «Deutsche Welle» atsaucoties uz Vācijas Ārlietu ministrijas preses dienestu.

Ugunspārtraukšana nenozīmē neko citu kā «smaga politiskā procesa sākumu, kam ir jāskar visi atklātie jautājumi un interešu konflikti», norādīja Šteinmeiers.

Pamieram ir jāsagatavo apmaiņa ar gūstekņiem, efektīva robežas kontrole un dialogs par Austrumukrainas iedzīvotāju piedalīšanos politiskajos procesos Kijevā, sacīja ministrs.

«Ir jādara viss iespējamais, lai atbalstītu un apstiprinātu Minskas līgumu realizāciju», kas varētu nozīmēt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īstenoto pasākumu pilnvaru paplašināšanu attiecībā uz ugunspārtraukšanas režīma kontroli un robežas uzraudzīšanu, norādīja Šteinmeiers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu