Krievija informējusi Igauniju par DP darbinieka Kohvera arestu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievija oficiāli informējusi to par Igaunijas Drošības policijas darbinieka Estona Kohvera arestu, vēsta «Postimees».

«Saskaņā ar Igaunijas un Krievijas konsulāro vienošanos, kas noslēgta, pamatojoties uz Vīnes konvenciju par konsulārajām attiecībām, Krievijas varasiestādēm jāatļauj Igaunijas konsulam tikties ar aizturēto trīs dienu laikā. Pagaidām tas nav noticis,» norādīja Igaunijas Ārlietu ministrijas pārstāve.

«Krievijas varasiestādes (..) ir piešķīrušas Igaunijas Drošības policijas darbiniekam valsts advokātu,» viņa piebilda.

Atbilstoši Tallinas versijai Kohvers nolaupīts Igaunijas teritorijā līdzās robežai piektdien plkst. 9 brīdī, kad viņš izmeklējis kādu kontrabandas lietu.

Kā skaidro Igaunijas varasiestādes, izmantotas komunikāciju traucēšanas iekārtas, kā arī dūmu granāta, turklāt Kohveram draudēts ar šaujamieroci.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) savukārt piektdien paziņoja, ka Kohvers esot aizturēts Pleskavas apgabala teritorijā aizdomās par spiegošanu un viņam esot atņemta pistole «Taurus» ar patronām, naudas līdzekļi 5000 eiro apmērā, īpašā tehnika slēptu audioierakstu veikšanai, kā arī «materiāli, kuriem ir izlūkošanas uzdevuma raksturs».

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu