Čīles galvaspilsētas metro stacijā sprāgusi bumba; 14 ievainotie (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čīles galvaspilsētas Santjago metro stacijā pirmdien eksplodēja spridzeklis, ievainojot 14 cilvēkus, un valdība nosauca notikušo par teroraktu.

Mājas apstākļos izgatavotais spridzeklis bija ievietots atkritumu urnā pie pārtikas tirgotavas metro stacijā «Escuela Militar» («Karaskola»).

Varas iestādēm ir aizdomas, ka spridzekli novietoja divi jaunieši, kas aizbrauca ar automobili, paziņoja iekšlietu ministra vietnieks Mahmuds Aleui.

Par sprādzienu vēl neviens nav uzņēmies atbildību. Šis ir otrais sprādziens Santjago metro pēdējo triju mēnešu laikā, un valstī notikuši arī citi nelieli sprādzieni, kuru rīkotāji nav noskaidroti. 14.jūlijā līdzīgs spridzeklis eksplodēja Santjago metro vilcienā.

Čīlē pēdējos piecos gados ir sarīkoti vairāk nekā 100 sprādzienu pret bankām, vingrošanas zālēm, vēstniecībām un restorāniem, nodarot relatīvi nelielus postījumus. Par līdzīgiem sprādzieniem agrāk uzņēmās atbildību grupējumi, kas sevi dēvēja vecu anarhistu organizāciju vārdos.

Saistībā ar šiem sprādzieniem neviens nav notiesāts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu