Pirmais «Mistral» devies izmēģinājuma braucienā ar Krievijas apkalpi (75)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais helikopteru bāzes kuģis «Mistral», ko Francijā būvē Krievijai, ir izgājis jūrā izmēģinājuma braucienā ar Krievijas militāro jūrnieku apkalpi, pirmdien aģentūrai «Interfax» pastāstīja Krievijas jūras kara flotes štābā.

Gaidāms, ka kuģa «Vladivostok» izmēģinājuma brauciens turpināsies līdz 22.septembrim, teica štāba pārstāvis.

«Tas ir pirmais kuģa «Vladivostok» izmēģinājuma brauciens jūrā ar Krievijas apkalpi,» viņš piebilda. Štāba pārstāvis sacīja, ka šie Krievijas kara jūrnieki ieradušies Francijā jūnijā, lai izietu apmācību dienestam uz «Mistral».

Francija 2011.gadā noslēdza 1,2 miljardus eiro vērtu līgumu ar Krieviju, ka tai uzbūvēs divus « Mistral» kuģus un pārdos licences vēl divu kuģu būvniecībai. Pirmo kuģi piegādāt bija plānots šogad oktobrī vai novembrī, bet otrā kuģa piegāde bija plānota nākamgad.

Tomēr, izpelnoties sabiedroto, tostarp ASV un Lielbritānijas, asu kritiku, Francija septembra sākumā paziņoja par lēmumu apturēt pirmā kuģa piegādi, un oktobrī šo lēmumu pārskatīt atkarībā no Krievijas rīcības attiecībā uz Ukrainu.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu