Dāņu politiķis izveido vietni ziņošanai par austrumeiropiešu nodarījumiem (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kāds dāņu politiķis, izpelnoties apsūdzības rasismā, izveidojis tīmekļa vietni, kurā aicina līdzpilsoņus dalīties ar sūdzībām par austrumeiropiešiem.

Savā vietnē «Ziņo par austrumeiropieti» 23 gadus vecais Pēters Kofods-Poulsens, kurš pārstāv pret imigrantiem noskaņoto Tautas partiju, norādījis, ka vēlas uzklausīt ikvienu, kura mājokli ir aplaupījis kāds austrumeiropietis, kurš zaudējis savu darbavietu, ko aizņēmis «nepietiekami apmaksāts austrumeiropietis», ikvienu, kurš vairs nejūtas drošs vai arī ticis «traucēts citādā veidā».

Atsaucoties uz policijas pagājušā gada datiem, vietnē apgalvots, ka austrumeiropieši Dānijā pastrādā 27,4% laupīšanu.

«Domāju, ka nepieciešams likt galdā dažus ierindas dāņu stāstus. Viņiem atvērtās robežas rada problēmas,» sarunā ar aģentūru AFP norādīja Kofods-Poulsens.

Maijā notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās par Tautas partiju balsoja vairāk nekā ceturtdaļa dāņu, un šobrīd tai ir vislielākā pārstāvniecība EP, salīdzinot ar citām Dānijas partijām.

Galvenais populistiskās partijas priekšvēlēšanu solījums bija robežkontroles atjaunošana.

Kofords-Poulsens, kurš šobrīd mācās pedagoģiju un gatavojas startēt parlamenta vēlēšanās, stāsta, ka kopš vietnes palaišanas piektdien saņēmis jau 1900 vēstījumu, taču starp tiem esot arī mēstules un apvainojumi no cilvēkiem, kas nav apmierināti ar vietnes saturu.

Kofords-Poulsens atzīst, ka nekādā veidā nespēj pārbaudīt saņemto stāstu patiesumu, taču sola, ka publicētie stāsti tiks padarīti pilnībā anonīmi.

Vienlaikus politiķis uzsver, ka viņam «nav it nekā pret austrumeiropiešiem».

Reaģējot uz šīs vietnes palaišanu, Denijs Malkovskis, kurš arī kandidē parlamenta vēlēšanās no Liberālās alianses, izveidojis vietni «Ziņo par rasistu».

Tikmēr sabiedrisko attiecību konsultants Frejs Elbeks-Ēriksens ierosinājis izmantot Koforda-Poulsena vietni, lai stāstītu par īpaši patīkamiem austrumeiropiešiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu