Aptauja: Puse Ķīnas bagātnieku plāno emigrēt (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz puse no izteikti bagātajiem Ķīnas pilsoņiem plāno valsti pamest, pamatojot to ar iespēju ārzemēs nodrošināt bērniem labāku izglītību un darbavietas, liecina pirmdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Investīciju uzņēmumam «Barclays Wealth» aptaujājot 2000 cilvēku, konstatēts, ka 47% no izteikti bagātajiem Ķīnas pilsoņiem plāno tuvāko piecu gadu laikā valsti pamest.

30% aptaujāto par visiekārotāko dzīvesvietu uzskata autonomo Honkongu. Tai seko Kanāda, uz kuru vēlas doties 23% respondentu, kaut arī Otava jūnijā pārtrauca investoru vīzu programmu, kuru labprāt izmantoja ķīnieši.

Līdz šim investori varēja iegūt Kanādas vīzu, ja valstī ieguldīja vismaz 800 000 Kanādas dolāru (apmēram 560 000 eiro).

Ķīna pēdējās desmitgadēs pieredzējusi strauju ekonomisko izaugsmi, taču turpmāko valsts attīstību aizēno arvien lielāka neskaidrība.

Vienlaikus ekonomiskā izaugsme prasījusi arī upurus. Valstī, īpaši tādās lielās pilsētās kā Pekina un Šanhaja, krasi pieaudzis vides piesārņojums, un bagātie ķīnieši to min kā vēl vienu iemeslu emigrēšanai.

Aptaujā arī konstatēts, ka

emigrēt grasās arī 23% bagāto singapūriešu, lai gan vienlaikus Singapūra joprojām ir iecienītākā apmešanās vieta starp turīgajiem Honkongas iedzīvotājiem.

Honkongu pamest vēlas 16% bagātnieku, un 44% no tiem vēlas doties uz Singapūru, bet 31% - uz Ķīnu.

Visā pasaulē 57% no visiem izteikti bagātajiem cilvēkiem ir visu mūžu dzīvojuši tikai vienā valstī, bet 20% ir dzīvojuši trijās valstīs vai vairāk.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu