Ukraina aizliegs iebraukt ap 200 Krievijas pilsoņiem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome aizliegs iebraukt valsts teritorijā apmēram 200 Krievijas pilsoņiem, īstenojot personālas sankcijas saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā, pirmdienas vakarā paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks.

Jaceņuks pauda uzskatu, ka Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēde, kurā tiks ieviestas personālās sankcijas saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā, notiks tuvākajā laikā.

«Mēs esam savākuši visus materiālus un nodevuši Nacionālās drošības un aizsardzības padomei. Es ceru, ka sēde notiks vistuvākajā laikā,» premjers paziņoja telekanālā ICTV.

Jaceņuks pavēstīja, ka

provizoriskajā Krievijas pilsoņu un Krievijas politiķu sarakstā, kuriem tiks aizliegta iebraukšana Ukrainas teritorijā, būs apmēram 200 cilvēku.

Viņš arī atzīmēja, ka valdība ir sagatavojusi visu kompāniju sarakstus, kurās kāda daļa pieder Krievijai.

Jau vēstīts, ka Ukrainas likums «Par sankcijām», uz kura pamata iespējams noteikt sankcijas pret Krieviju, 11.septembrī tika publicēts parlamenta avīzē «Golos Ukraini» un stājās spēkā 12.septembrī.

Šis likums rada mehānismus neatliekamai reaģēšanai uz Ukrainas nacionālo interešu un drošības apdraudējumu, tostarp uz citu valstu vai nevalstisku veidojumu naidīgām darbībām vai bruņotu uzbrukumu, kaitējuma nodarīšanu iedzīvotāju dzīvībai un veselībai, ķīlnieku sagrābšanu, šķēršļu radīšanu Ukrainas stabilai ekonomiskai attīstībai un tās pilsoņu tiesību un brīvību pilnvērtīgai realizācijai.

«Sankcijas var tikt piemērotas no Ukrainas puses pret ārvalsti, ārvalsts juridisku personu, juridisku personu ārvalsts juridiskas personas vai fiziskas personas - nerezidenta kontrolē, ārzemniekiem, personām bez pilsonības, kā arī pret subjektiem, kas īsteno teroristisku darbību,» norādīts likuma tekstā.

Priekšlikumus par sankciju piemērošanu, to atcelšanu vai izmaiņām tajās var izteikt valsts prezidents, valdība, parlaments, Nacionālās drošības un aizsardzības padome, Ukrainas Drošības dienests un Nacionālā banka.

Lēmumu par sankciju piemērošanu pieņem Nacionālās drošības un aizsardzības padome, bet tās stājas spēkā ar prezidenta parakstītu dekrētu. Gadījumā, ja sankcijas tiek noteiktas pret ārvalsti vai neierobežotu personu loku ar noteiktu darbības veidu (nozaru sankcijas), tad pēc Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmuma un prezidenta dekrēta tās stājas spēkā pēc apstiprināšanas parlamentā, kas jāizdara 48 stundu laikā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu