ASV pirmoreiz bombardē džihādistu kaujiniekus Bagdādes tuvumā (36)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV kara lidmašīnas ir pirmoreiz bombardējušas džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus Irākas galvaspilsētas Bagdādes tuvumā, pirmdienas vakarā paziņoja ASV amatpersonas.

Viens gaisa trieciens tika veikts pie Bagdādes, bet otrs - pie Sindžaras kalna Irākas ziemeļos, un tie notika pēdējo 24 stundu laikā, sacīja ASV aizsardzības resora amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

ASV augustā sāka gaisa triecienu kampaņu pret «Islāma valsts» pozīcijām Irākas ziemeļos.

Paziņojums par vēršanos pret šī grupējuma kaujiniekiem pie Bagdādes nozīmē kampaņas būtisku paplašināšanu.

«ASV militārie spēki turpināja uzbrukt «Islāma valsts» teroristiem Irākā, izmantojot uzbrukuma un iznīcinātājlidmašīnas divu gaisa triecienu veikšanai svētdien un pirmdien, atbalstot Irākas drošības spēkus pie Sindžaras un dienvidrietumos no Bagdādes,» paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība.

«Gaisa trieciens dienvidrietumos no Bagdādes bija pirmais trieciens, kas veikts kā daļa no mūsu paplašinātajiem centieniem ārpus mūsu pašu cilvēku un humāno misiju aizsargāšanas, lai uzbruktu «Islāma valsts» objektiem, kamēr Irākas spēki dodas uzbrukumā, kā tika ieskicēts [ASV] prezidenta runā pagājušo trešdien,» teikts šajā paziņojumā.

Abos gaisa triecienos tika iznīcinātas sešas «Islāma valsts» automašīnas pie Sindžaras un «Islāma valsts» kaujas pozīcija dienvidrietumos no Bagdādes, no kuras bija apšaudīti Irākas spēki. Visas ASV lidmašīnas pēc tam bez problēmām atstāja šo gaisa triecienu rajonu.

ASV kopš augusta ir veikušas 162 gaisa triecienus Irākā.

Par jaunajiem gaisa triecieniem ir ziņots laikā, kad pasaules galvenie diplomāti solīja atbalstīt Irāku cīņā pret «Islāma valsti» ar «jebkādiem nepieciešamajiem līdzekļiem», tostarp «pienācīgu militāru palīdzību».

Starptautiskā sabiedrība mēģina iegrožot «Islāma valsti», kas ieņēmusi teritorijas Irākā un Sīrijā un kuras sastāvā var būt 31,5 tūkstoši kaujinieku.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu