12 Nigērijas karavīriem piespriež nāvessodu par dumpi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12 Nigērijas karavīriem otrdien tika piespriests nāvessods par dumpi, kas maijā notika Maiduguri pilsētā valsts ziemeļaustrumos.

Militārais tribunāls, kurā bija deviņi cilvēki, valsts galvaspilsētā Abudžā notiesāja šos karavīrus par 14.maija incidentu, kurā tika raidīti šāvieni uz viņu komandējošo virsnieku Nigērijas armijas 7.divīzijā, kurai ir uzdots cīnīties pret radikālo islāmistu grupējumu «Boko Haram».

Tribunāla vadītājs brigādes ģenerālis Čukvuemeka Okonkvo paziņoja, ka piespriestais sods vēl jāapstiprina Nigērijas militārajām iestādēm, bet nav nekādu šaubu par karavīru izdarītā pārkāpuma smagumu.

Nigērijas armija mēģina izbeigt «Boko Haram» rīkotos nemierus, kuros piecu gadu laikā nogalināti tūkstošiem cilvēku un pajumti zaudējuši desmitiem tūkstošu. Šī grupējuma kaujinieki pēdējās nedēļās ir ieņēmuši teritorijas Nigērijas ziemeļaustrumos.

Tribunālā tika paziņots, ka 14.maijā 101.batajona karavīri atklāja uguni uz autokolonnu, kurā bija 7.divīzijas komandieris ģenerālis Amadu Mohammeds, armijas medicīnas centrā Maiduguri. Apšaudē lodes iebuktēja Mohammeda automobiļa labās aizmugures durvis,

Karavīri bija pieprasījuši, lai Mohammeds runātu ar viņiem pēc tam, kad vairāki karavīri tika nogalināti «Boko Haram» uzbrukumā no slēpņa.

Prāvā tika tiesāti pavisam 18 karavīri dienesta pakāpēs no ierindnieka līdz kaprālim, kurus apsūdzēja dumpī, noziedzīgā sazvērestībā, slepkavības mēģinājumā, pavēļu nepildīšanā, subordinācijas neievērošanā un nepatiesā apsūdzībā.

12 karavīriem tika piespriests nāvessods par dumpi, vienam piesprieda 28 dienas spaidu darbos, bet pārējos piecus attaisnoja. Neviens no apsūdzētajiem neatzina sevi par vainīgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu