Čehija nolēmusi apkarot azartspēles (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas valdība ir nolēmusi sākt cīņu pret azartspēlēm un lūgusi nacionālo narkomānijas apkarošanas koordinatoru Jindržihu Voboržilu paplašināt pretnarkomānijas stratēģiju, iekļaujot tajā pasākumus pret azartspēlēm, otrdien vēstīja Ķīnas ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Voboržils paziņoja, ka viņš līdz nākamā gada marta beigām izstrādās pasākumu plānu, kuru mērķis ir novērst atkarību no azartspēlēm un tās ietekmi.

Plānotie pasākumi regulēs derību ātrumu, derību summas, dalībnieku reģistrāciju un parādnieku reģistrā iekļauto cilvēku izslēgšanu no azartspēlēm, sacīja Voboržils.

Šajā kampaņā tiks iesaistītas azartspēļu kompānijas, un to atbildība tiks palielināta. Daļa nodokļu ieņēmumu par azartspēlēm tiks izlietoti azartspēļu atkarības novēršanai un ārstēšanai, kā arī sporta, kultūras un citu labvēlīgu pasākumu atbalstīšanai.

Voboržils sacīja, ka desmitiem tūkstošu cilvēku ir problēmas ar azartspēlēm, bet tikai viens tūkstotis ir lūguši mediķu palīdzību.

Saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujas datiem Čehijā apmēram 42 tūkstošiem cilvēku ir izveidojusies atkarība no azartspēļu automātiem, video loterijas un derībām. 168 tūkstošiem cilvēku jau ir problēmas ar azartspēlēm vai tādas var rasties nākotnē. Valstī ir 10,5 miljoni iedzīvotāju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu