Obama nosūtīs 3000 karavīru cīņai ar Ebolas vīrusu Rietumāfrikā (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama otrdien paziņos par 3000 ASV militārpersonu nosūtīšanu uz Rietumāfriku un veselības aprūpes apmācības un higiēnas programmas uzsākšanu cīņai pret Ebolas vīrusa epidēmiju, informēja Baltā nama administrācija.

Obama dosies uz Slimību kontroles un novēršanas centriem Džordžijas štata Atlantas pilsētā, lai tiktos ar ASV veselības aizsardzības vadītājiem un nāktu klajā ar šo paziņojumu. Tā mērķis ir dot impulsu globāliem centieniem apkarot Ebolas vīrusa epidēmiju, kas jau prasījusi 2,4 tūkstošu cilvēku dzīvības.

Ebolas vīrusa epidēmija sākās janvārī Gvinejā, vēlāk izplatījās uz tās dienvidu kaimiņvalstīm Libēriju un Sjerraleoni, un no jūlija - arī uz Nigēriju. Viens Ebolas vīrusa infekcijas gadījums ir konstatēts arī Senegālā.

Ar šo epidēmiju nesaistīts Ebolas vīrusa uzliesmojums augustā sākās Kongo Demokrātiskajā Republikā.

ASV centieni apkarot Ebolas vīrusa epidēmiju būs koncentrēti galvenokārt Libērijā - epidēmijas vissmagāk skartajā valstī.

ASV Āfrikas pavēlniecība izveidos štābu Libērijas galvaspilsētā Monrovijā, kurš darbosies kā reģionāls komandu un kontroles centrs, koordinējot ASV militārās un starptautiskās palīdzības programmas. Šajos centienos piedalīsies ap 3000 ASV militārpersonu.

Amerikāņu konsultanti Libērijā arī apmācīs līdz 500 veselības aprūpes sniedzēju nedēļā, lai uzlabotu tiešo medicīnisko aprūpi un veselības infrastruktūru šajā valstī.

ASV arī nosūtīs uz Libēriju 65 sabiedriskās veselības dienesta darbiniekus, kas nodrošinās amerikāņu militārā hospitāļa darbību, kurā tiks ārstēti ar Ebolas vīrusu saslimušie mediķi.

ASV partnerībā ar ANO Bērnu fondu arī nosūtīs Ebolas vīrusa profilakses komplektus 400 tūkstošiem visvairāk apdraudēto ģimeņu Libērijā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu