Kapu īre Gvatemalā: kad nauda beigusies, mirušos «izliek» no mūža mājām (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Strīdīgas ētikas prakse dzīvē ieviesusies Gvatemalā - kapu vietas mirušajiem tiek nevis pārdotas vai piešķirtas par brīvu, bet izīrētas uz noteiktu laiku. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja tuviniekiem aptrūkusies nauda, mirušo no mūža mājām izrok un veic pārapbedīšanu masu kapā, raksta «Daily Mail».

Netipiskās kārtības rezultātā daudzos kapos paveras šausminošas ainas: lai «nemaksātājus» no kapu vietām izliktu, kapsētu darbinieki liek lietā laužņus un āmurus.

Lielākoties mirstīgās atliekas augšējās kapenēs karstuma rezultātā jau mumificējušās, taču ir izņēmumi. Pīšļus «kapu tīrītāji» liek plastmasas maisos, marķē un tad pārved apbedīšanai masu kapā.

Zārki un citas kapenēs ievietotās lietas lielākoties nonāk kapsētas izgāztuvē un tiek vēlāk pārstrādātas.

Kapsētu pārvaldnieki skaidro, ka privāta kapa vieta akmens kapenēs nav lēts prieks. Bieži mirušais sava mūža māju uzturēšanas vajadzībām jau pirms aiziešanas iekrājis kādu naudu, citos gadījumos šo maksu sedz radinieki. Taču biežas ir situācijas, ka arī šie radinieki aiziet aizsaulē vai nonāk finansiālās grūtībās, un nav neviena, kas apmaksātu rēķinu.

Tad pie darba ķeras «kapu tīrītāji». Šīs nodarbošanās pārstāvji atzīst, ka šī darba sfēra nav no tām patīkamākajām, taču kārtība esot kārtība.

Kad nemaksātājs no kapa «izlikts», tiek veikti sagatavošanas darbi, lai tajā varētu apbedīt citu «māksātspējīgāku klientu».

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu