Par mēģinājumu stāties fiktīvā laulībā Lielbritānijā aizturēta Latvijas pilsone (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielbritānijā par mēģinājumu stāties fiktīvā laulībā Dandī dzimtsarakstu birojā aizturēta sieviete no Latvijas un Pakistānas pilsonis, vēsta laikraksts «The Courier».

Lielbritānijas policija un imigrācijas dienesta darbinieki 23 gadus veco Latvijas pilsoni un 26 gadus veco vīrieti no Pakistānas arestēja brīdi pirms plānotās laulību ceremonijas.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija pavēstīja, ka likumsargi iejaucās, balstoties uz informāciju, ka pāra attiecības nav patiesas un ka pāris mēģinājis noslēgt fiktīvas laulības, lai līgavainis varētu iegūt tiesības uzturēties Lielbritānijā.

Kā ziņots, pēdējos gados Īrijā un Lielbritānijā pieaudzis gadījumu skaits, kad laulībā stājas Austrumeiropas sievietes ar vīriešiem no Āzijas vai Āfrikas, lai tie iegūtu uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā.

Īrijas un Lielbritānijas likumsargi sākuši aktīvu cīņu pret fiktīvajām laulībām, nereti apturot aizdomīgo laulību ceremonijas un apcietinot to dalībniekus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu