Spānija darīs visu, lai nepieļautu referendumu par Katalonijas neatkarību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas valdība darīs visu nepieciešamo, lai panāktu, ka netiek rīkots referendums par Katalonijas neatkarību, otrdien paziņoja Spānijas ārlietu ministrs Hosē Manuels Garsija-Margaljo.

«Valdība izmantos visus līdzekļus, kas ir tās pilnvarās, pilnīgi visu, arī visu, kas ir mūsu rīcībā, lai nepieļautu šo referendumu,» sacīja ministrs, brokastu sanāksmes gaitā atbildot uz jautājumu, cik lielā mērā reģionālās valdības var īstenot kontroli savā jurisdikcijā.

Katalonijai un vēl četriem reģioniem konstitūcijas piešķirto tiesību apturēšana faktiski nozīmētu reģiona pakļaušanu tiešai Spānijas valdības pārvaldei.

Sagaidāms, ka piektdien Katalonijas parlaments oficiāli apstiprinās referenduma rīkošanu par reģiona neatkarību, ko jau iepriekš izziņojuši politiķi un kas ir nolikts uz 9.novembri.

Madride jau iepriekš brīdinājusi, ka centīsies panākt referenduma aizliegšanu konstitucionālajā tiesā.

Katalonijas premjerministrs Artūrs Mass pirmdien solīja, ka izsludinās pirmstermiņa vēlēšanas, ja Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs uzliks veto oficiālajam referendumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu