Nigērijā baznīcas hostelī bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 67

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagrūstot baznīcas hostelim Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā, ir gājuši bojā desmitiem ticīgo, tai skaitā 67 Dienvidāfrikas pilsoņi, otrdienas vakarā paziņoja Dienvidāfrikas prezidents Džeikobs Zuma.

Ēka sagruva pagājušo piektdien. Līdz šim bija ziņots par šajā katastrofā bojāgājušiem 62 Dienvidāfrikas pilsoņiem, un viņu skaita palielināšana ir signāls, ka upuru skaits vēl var pieaugt.

Baznīcas hostelī bija apmetušies sludinātāja un televīzijas evaņģēlista T. B. Džošuas piekritēji no Nigērijas un citām valstīm.

Glābēji atzina, ka šo ēku bija padarījusi nestabilu papildu stāvu uzcelšana.

Džošua sākotnēji apbalvoja, ka šajā katastrofā ir tikai daži ievainotie. Vēlāk viņš izteica pieņēmumu, ka par «Sinagogu» dēvētās ēkas sagrūšanu izraisījusi zemu lidojoša lidmašīna.

Nigērijas Nacionālās ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūras pārstāvis Ibrahims Farinloje paziņoja, ka ir daudz neskaidrību par šo incidentu, jo baznīca «noslēpusi daudz informācijas».

Par «Pravieti» dēvētais Džošua apgalvo, ka esot paredzējis Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Ukrainā, sprādzienus Bostonas maratonā un Nigērijas futbola spēļu rezultātus.

Starp viņa vadītās baznīcas piekritējiem ir prezidenti un premjerministri, tostarp bijusī Malaizijas prezidente Džoisa Banda, kas nosaukusi Džošuu par savu «garīgo tēvu».

Glābšanas darbus, kuros līdz šim izglābtas 133 cilvēku dzīvības, ir paredzēts izbeigt trešdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu