Aptaujas: Skotijas neatkarība tiks noraidīta ar nelielu pārsvaru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotija ar nelielu balsu pārsvaru ceturtdien gaidāmajā referendumā noraidīs neatkarību, liecina divu otrdien vakarā izplatīto aptauju rezultāti.

Aptaujas, kuras veikuši pētījumu centri ICM un «Opinium» liecina, ka neatkarības pretinieku pārsvars pār tās piekritējiem ir četri procentpunkti.

Tiesa gan, rezultāti ir ļoti tuvi kļūdas robežai, un tas nozīmē, ka ceturtdienas referenduma iznākums joprojām nav skaidri paredzams.

45% vēlētāju balsos pret neatkarību, 41% - par, bet 14% vēl nav izlēmuši, liecina ICM ataujas rezultāti.

Savukārt «Opinium» aptaujas rezultāti liecina, ka pret Skotijas neatkarību balsos 49%, par - 45%, bet joprojām neizlēmušo vēlētāju skaits ir 6%.

Aptaujas veiktas kopš piektdienas, kad abas kampaņas sāka izvērst pēdējos pasākumus, lai balsotājus pārliecinātu par labu savai nostājai.

«Šī aptauja tāpat kā visas citas nesenās aptaujas liecina, ka mēs esam pieskāriena attālumā no panākumiem ceturtdien,» sacīja neatkarības atbalstītāju kampaņas vadītājs Blērs Dženkins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu