Kanāda paplašina sankcijas pret Krieviju (9)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanāda nolēmusi paplašināt sankcijas pret Krieviju, šādi sodot Maskavu par agresiju Ukrainā, otrdien paziņoja Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds. Ekonomiskās sankcijas un ieceļošanas aizliegumi noteikti četrām Krievijas Bruņoto spēku augstām amatpersonām, pieciem bruņojuma ražotājiem un bankai «Sberbank»

«Par spīti [Ukrainas] prezidenta Petro Porošenko centieniem apturēt vardarbību Austrumukrainā, Putina režīma militārā agresija turpinās. Piemēram, šodien mēs redzam ziņojumus, ka [Krievijas] prezidents [Vladimirs] Putins ir licis izvietot papildspēkus Krimā, un mēs neesam redzējuši progresu saistībā ar mūsu aicinājumiem, lai Putina režīms izbeidz atbalstīt un apbruņot kaujiniekus, kas uzkurina vardarbību,» norādīja ministrs.

«Kanāda turpinās stabili atbalstīt Ukrainas tautu tās cīņā par mieru un brīvību pret šo agresiju. Tie, kas ir atbildīgi par konflikta liesmu uzpūšanu, arī turpmāk sastapsies ar mērķtiecīgu sankciju pieaugošo spiedienu,» uzsvēra Bērds.

«Šīm sankcijām, kas ir noteiktas, rīcību koordinējot ar mūsu sabiedrotajiem, bez šaubām būs iespaids uz Krievijas ekonomiku. Kanāda kopā ar sabiedrotajiem un partneriem ir gatava iet vēl tālāk, lai Putina režīmu sauktu pie atbildības,» norādīja ministrs.

Aktīvu iesaldēšana un ieceļošanas aizliegums noteikts četrām Krievijas Bruņoto spēku augsta ranga amatpersonām - ģenerālim Dmitrijam Bulgakovam, ģenerālleitnantam Jurijam Sadovenko, pulkvežleitnantam Nikolajam Bogdanovskim un pulkvežleitnantam Oļegam Saļukovam.

Sankcijas noteiktas šādiem bruņojuma ražošanas uzņēmumiem - Dolgoprudnijas Zinātniskajam ražošanas uzņēmumam, Kaļiņina mašīnbūves rūpnīcai, Mitišču Mašīnbūves rūpnīcai, Tihomirova instrumentu būves zinātniski pētnieciskajam institūtam un Radioelektronikas jūras zinātniski pētnieciskajam institūtam «Aļtair», kā arī bankai «Sberbank».

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

5.septembrī Minskā sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), kā arī prokremlisko kaujinieku delegāti, tika parakstīta pamiera vienošanās, kas cita starpā paredz ugunspārtraukšanu un apmaiņu ar gūstekņiem.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu