Francija pret džihādistiem: aizdomīgiem ceļotājiem plāno atņemt pases (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas parlaments otrdien pieņēma jaunu pretterorisma likuma projektu, kura mērķis ir novērst potenciālu džihādistu došanos uz Irāku, Sīriju vai citām valstīm, konfiscējot viņu pases.

Saskaņā ar likuma projekta tekstu šāds ceļošanas aizliegums Francijas pilsoņiem var tikt noteikts, ja ir nopietni iemesli uzskatīt, ka viņi plāno doties uz ārvalstīm ar mērķi piedalīties teroristiskās darbībās, kara noziegumos vai noziegumos pret cilvēci, vai teroristu grupējumu darbības rajonos un apstākļos, kas var apdraudēt sabiedrisko drošību pēc viņu atgriešanās Francijas teritorijā.

Šis ceļošanas aizliegums var tikt noteikts uz sešiem mēnešiem ar iespēju pagarināt šo termiņu līdz diviem gadiem. Tam pakļautās personas pase un Francijas identitātes karte tiktu konfiscēta.

«Seši mēneši ir saprātīgs periods, jo šis ir nopietns pasākums,» paziņoja parlamenta deputāts no valdošās Sociālistu partijas Sebastjēns Pjetrasanta, kurš ierosināja šo likuma projektu.

Francijas kaimiņvalsts Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pirms tam ierosināja piešķirt policijai pilnvaras konfiscēt potenciālo džihādistu pases, viņiem mēģinot doties uz ārvalstīm. Kamerona valdība arī izstrādājusi pasākumus, kas aizliegtu džihādā aizdomās turētiem britiem atgriezties Lielbritānijā.

Francijas parlamentā trešdien ir paredzēts balsojums par šo likuma projektu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu