Austrālijas lielākajā pretterorisma operācijā aizturēti 15 cilvēki (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā ceturtdien tika īstenota valsts vēsturē lielākā pretterorisma operācija, kuras gaitā ir aizturēti 15 cilvēki un izjaukti plāni «veikt vardarbības aktus», tostarp pret patvaļīgi izraudzītiem sabiedrības locekļiem, nogriežot viņiem galvu.

Operācija notika Sidnejas un Brisbenas pilsētās, un tajā piedalījās vairāk nekā 800 policistu. Tika izpildīti apmēram 25 kratīšanas orderi un konfiscēts vismaz viens šaujamierocis.

Vienam no aizturētajiem ir izvirzītas apsūdzības nopietnos ar terorismu saistītos noziegumos, un viņš ceturtdien stāsies tiesas priekšā.

Operācija notika apmēram nedēļu pēc tam, kad Austrālija paaugstināja terorisma draudu līmeni līdz «augstam»,

pastiprinoties bažām par kaujinieku atgriešanos no karošanas Irākā un Sīrijā.

«Policija uzskata, ka šī grupa, pret kuru mēs šodien veicām [pretterorisma] operāciju, bija nodomājusi un sākusi īstenot plānus veikt vardarbības aktus šeit Austrālijā,» sacīja federālās policijas vadītājs Endrū Kolvins.

Domājams, ka tiesas dokumenti liecinās par plānu, kas paredzējis sagrābt patvaļīgi izraudzītus sabiedrības locekļus Sidnejā, ietīt viņus džihādistu grupējuma «Islāma valsts» karogā un nogriezt galvu, šo procesu nofilmējot, ziņoja raidsabiedrība «Australian Broadcasting Corporation».

Austrālijas valdība uzskata, ka

līdz 60 šīs valsts pilsoņu cīnās «Islāma valsts» džihādistu pusē, bet vēl 100 aktīvi atbalsta šo kustību, atrodoties dzimtenē.

Austrālijas imigrācijas ministrs Skots Morisons, kurš ir arī nacionālās drošības komitejas loceklis, paziņoja, ka šī pretterorisma operācija atklājusi «ļoti reālos draudus» Austrālijai.

Pagājušonedēļ Brisbenā tika aizturēti divi cilvēki, kurus apsūdzēja džihādistu kaujinieku vervēšanā, finansēšanā un sūtīšanā uz Sīriju. Trešdien tika slēgts Sidnejā bāzēts naudas pārskaitījumu uzņēmums saistībā ar bažām, kas tas ticis izmantots līdzekļu nosūtīšanai uz Tuvajiem Austrumiem terorisma finansēšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu