Jokdari uz Skotijas robežas izveido viltus pasu kontroles punktu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsi pirms referenduma par Skotijas referenduma nezināmi jokdari uz Skotijas robežas ir izveidojuši viltus pasu kontroles punktu, raksta «Anglo Baltic News».

Autovadītāji, kuri brauca garām kontrolpunktam, kas atradās uz robežas netālu no Džedburgas pilsētas, bija šokā, redzot, ka uz robežas izslieta barjera un izstādītas zīmes, uz kurām teikts, ka tur darbojas Skotu Robežsardzes aģentūra. Zem šī uzraksta bija teikts, ka kontroles punkts tiks atvērts 2014.gada 19.septembrī, kas ir dienu pēc referenduma.

Tomēr vēlāk tika atklāts, ka pasu kontroles punkts ir tikai joks. Jokdari cerēja, ka šāds triks pašreiz notiekošās debates varētu padarīt mazāk agresīvas. Joka organizators Džons Pārkers Lī, kurš Mančesterā strādā par fotogrāfu, teica: «Mēs neatbalstām nevienu no viedokļiem. Šis triks tika izveidots kopā kā Skotijas un Anglijas grupai. Mēs esam vienoti smieklos.»

«Lai arī kas notiktu nākamajās dienās, mēs visi mīlam pasmieties. Varbūt šis mūsu joks ļaus cilvēkiem mazliet atgūties no karstajām debatēm.» Joks izstrādāts pēc tam, kad gan «Jā», gan «Nē» kampaņas risina debates par to, vai neatkarības gadījumā būtu nepieciešama robežkontrole uz Skotijas un Anglijas robežas.

Anglo Baltic News

Saskaņā ar Skotijas pirmā ministra Aleksa Salmonda neatkarības plāniem, viņš uzstāj, ka robežkontroles punkts starp abām valstīm nav nepieciešams. Tomēr leiboristu pārstāvis Eds Milibends ir apgalvojis, ka to neatkarības gadījumā būs nepieciešams ieviest, lai kontrolētu imigrāciju. Salmonds arī cer, ka neatkarīgā Skotija pievienosies Kopīgajai Ceļošanas zonai (KCZ), kas tika izveidota divdesmitajos gados. Tā ļauj ceļotājiem brīdi pārvietoties pa Apvienoto Karalisti, Īriju, kā arī Menas salu. Oficiālajos dokumentos par neatkarību teikts: «Mēs plānojam palikt KCZ sastāvā, kas nozīmē, ka netiks izveidoti robežkontroles punkti un nebūs nepieciešama pase, lai ceļotu uz citām Apvienotās Karalistes daļām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu