Agrāk par slepkavību tiesātu latvieti Anglijā saista ar skolnieces pazušanu (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Celtniecības darbinieku Arni Zaļkalnu, kurš Latvijā tiesāts un izcietis cietumsodu par slepkavību, Lielbritānijā tur aizdomās par saistību ar 14 gadus vecās Alises Grosas pazušanu, raksta «The Sun».

Policija skolnieci meklē jau nedēļām. Pēdējo reizi viņa redzēta 28. augustā pilsētas novērošanas kamerās pie Grand Union kanāla Londonas rietumos.

Policija izplatījusi novērošanas kameru video, kurā vēlā pēcpusdienā redzama pazudusī skolniece. Apmēram stundas ceturksni viņas izvēlētajā virzienā aizbrauc arī kāds vīrietis uz velosipēda, kurš, kā uzskata britu policija, ir Arnis Zaļkalns.

Arī Zaļkalns patlaban ir bezvēsts prombūtnē. Pēdējo reizi viņš redzēts tuvējā Īlingas rajonā 3. septembrī.

Agrāk tiesāts

Britu prese vēsta, ka Zaļkalns Latvijā notiesāts par slepkavību, savukārt 2009. gadā ticis aizturēts aizdomās par nepiedienīgu uzbrukumu Īlingas apkārtnē. «Tiesas spriedums bija 1998. gadā, un viņš cietumā pavadīja septiņus gadus. 28. augustā Zaļkalns ap 15:30 devās prom no savas darba vietās Ailvorsā uz divriteņa,» informēja policijā.

Policija lūdz atsaukties visus, kuri Arni Zaļkalnu pazīst, bet ar kuriem policija vēl nav runājusi.

«Viņa ģimene un darba kolēģi ir informējuši, ka viņš dienās pirms un pēc Alises pazušanas izturējies normāli. Viņi par vīrieša pazušanu ir ļoti noraizējušies,» tā policija.

Zaļkalns, kurš Lielbritānijā apmeties uz dzīvi kopā ar partneri un bērnu, parasti mājupceļam no darba izvēlējies līdzīgu maršrutu, kādu liktenīgajā dienā gāja Alise.

Detektīvi ir pārliecināti, ka abu ceļi tajā dienā kanālmalā domājams krustojās.

Nav darbojies ar bankas kontu vai mobilo telefonu

Arnis Zaļkalns pēdējo reizi redzēts savās mājās 3. septembrī. Kopš tā laika viņš nav piekļuvis savam bankas kontam vai izmantojis mobilo telefonu. Mājās atstāta arī viņa pase.

Lielbritānijas policija izsludinājusi 20 000 mārciņu lielu atlīdzību par informāciju, kas ļautu pazudušo meiteni atrast.

Policija uzsvērusi, ka 41 gadus vecais Zaļkalns pat, ja nav nekādi saistīts ar meitenes pazušanu, varētu būt vērtīgs liecinieks un sniegt kādu derīgu informāciju. Vīrieša ģimene liecinājusi, ka šāda pazušana viņam ir ārkārtīgi neraksturīga.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu