Katalonijas ugunsdzēsēji devušies uz Skotiju atbalstīt neatkarības piekritējus (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa Katalonijas ugunsdzēsēju trešdien devušies uz Glāzgovu, lai atbalstītu Skotijas neatkarības piekritējus šodien notiekošajā referendumā par atdalīšanos no Lielbritānijas.

Ugunsdzēsēji mēroja 2000 kilometru tālo ceļu uz Skotiju automašīnās, no kurām viens retro spēkrats nokrāsots Skotijas zili baltā karoga krāsās.

Kataloņus Glāzgovā sagaidīja Skotijas neatkarības piekritēju pūlis.

«Mēs esam ieradušies, lai palīdzētu skotiem un pateiktu pasaulei, ka mēs, kataloņi, vēlamies balsot,» aģentūrai AFP norādīja viens no ugunsdzēsējiem.

«Mēs dzīvojam diktatūrā, bet mēs vēlamies balsot tāpat kā skoti,» viņš piebilda.

Skotijas neatkarības referendums ir devis jaunu impulsu kataloņu nacionālistiem, kas iecerējuši rīkot savu nobalsošanu 9.novembrī, taču tam joprojām nepiekrīt Madrides centrālā valdība.

Pagājušajā nedēļā Katalonijas neatkarības atbalstītāji sapulcējās divās lielākajās Barselonas ielās, veidojot milzīgu burtu «V», kas simbolizē vārdu «balsojums» (kataloņu valodā «vot»).

Spānija apgalvo, ka iecerētais kataloņu referendums ir antikonstitucionāls, jo, kā uzskata Madride, šādi jautājumi saskaņā ar konstitūciju lemjami visas valsts nobalsošanā, nevis reģionālā mērogā, un premjerministra Marjano Rahoja vadītā konservatīvā partija solījusi nepieļaut kataloņu nacionālistu ieceres īstenošanu.

Rahojs trešdien pauda viedokli, ka neatkarības referendumi Eiropas valstu reģionos, tādos kā Skotija un Katalonija, torpedē Eiropas integrāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu