Mistisks labvēlis dāvās 30 miljonus eiro tam, kurš norādīs uz lidmašīnas notriecējiem (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nezināms labvēlis bankas kontā Cīrihē ieskaitījis 30 miljonus eiro, kas pienāksies tai personai vai personām, kuras palīdzēs identificēt cilvēkus, kuri virs Ukrainas austrumiem notrieca «Malaysia Airlines» lidmašīnu, raksta «The Independent».

Par piesolīto naudas balvu sabiedrībai paziņoja vācu izmeklētāju komanda.

Detektīvu aģentūra «Wifka» vēsta, ka mistiskais labdaris, kura vārdu nezinot arī viņi paši, naudu ieskaitījis bankas kontā Cīrihē, Šveicē.

Sola arī jaunu identitāti

Vienošanās paredzot, ka cilvēks, kurš palīdzēs identificēt lidmašīnas notriecējus, tiks ne vien pie naudas atlīdzības, bet arī jaunas personas identitātes.

Aģentūra paziņojumā norāda, ka vēlas zināt, kas raidīja liktenīgo šāviņu, kur šie cilvēki ir tagad, kurš viņiem deva pavēli šaut, un kādi bija apstākļi, kas noveda pie lidmašīnas notriekšanas.

«Nopirkt var ikvienu, jautājums ir tikai par cenu,» presei paziņoja «Wifka» pārstāvis Džozefs Resčs.

«Pēc šausminošās slepkavības vai «negadījuma», visas politiskās partijas solīja, ka ir parādā upuriem, viņu ģimenei un sabiedrībai kopumā noskaidrot katastrofas apstākļus un nākt klajā ar pierādījumiem par to, kas noticis. Nekas no šī nav izdarīts,» viņš teica.

Bīstama atzīšanās

Resčs gan brīdināja, ka jebkuram cilvēkam, kurš apsver iespēju atklāt informāciju par traģēdiju, vislielākajā iespējamajā veidā jāuzmanās.

Lidmašīnas notriekšana piektdien tiks apspriesta arī ANO Drošības Padomes sēdē. Tikšanos pieprasījusi Krievijas puse, vēloties apspriest Nīderlandes izmeklētāju komandu un to neseno ziņojumu. Sākotnējā ziņojumā izmeklētāji pauda, ka lidmašīnas korpusu gaisā caurdūra lielā ātrumā lidojoši objekti - tas varētu būt pierādījums tam, ka lidmašīnu notrieca BUK raķete, kura pirms trieciena gaisā sadalās un objektu taranē ar lielu daudzumu šķembu.

Rietumi apsūdzējuši Krieviju par BUK raķešu sistēmas piegādāšanu Ukrainas nemierniekiem.

Kā ziņots, Malaizijas lidmašīna, kas bija ceļā no Nīderlandes, virs Ukrainas nemiernieku kontrolētajām teritorijām tika notriekta 17. jūlijā. Bojā gāja 298 cilvēki no daudzām pasaules valstīm, taču divas trešdaļas bija Nīderlandes valstspiederīgie.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu