Minskā piektdien notiks jaunas sarunas par Ukrainu (28)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā piektdien ir plānota jauna sarunu kārta ar mērķi rast ilgstošu atrisinājumu Ukrainas krīzei, ceturtdien paziņoja Baltkrievijas Ārlietu ministrija.

Sarunas rīkos trīspusējā kontaktgrupa, kuras sastāvā ir Krievijas, Ukrainas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, un tajās piedalīsies arī Ukrainas prokrieviskie separātisti.

Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs apstiprināja, ka «šāda tikšanās tiek plānota», bet tās precīza vieta un laiks vēl neesot zināmi.

Par šīm sarunām tika paziņots pēc tam, kad Ukraina apsūdzēja Krieviju apmēram 4000 karavīru koncentrēšanā pie Krievijas anektētās Krimas robežas ar Ukrainu.

Sarunās piedalīsies arī separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas pirmais vicepremjers Andrejs Purgins, paziņoja viņa pārstāvji.

Jau ziņots, ka 5.septembrī Minskā tika parakstīta vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos. Šis pamiers turpinās, lai gan daudzreiz ticis pārkāpts.

Sarunās Minskā 5.septembrī piedalījās Krievijas vēstnieks Kijevā Mihails Zurabovs, Ukrainas eksprezidents Leonīds Kučma un EDSO sūtne Heidi Taljavini, bet separātistus pārstāvēja pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku līderi.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu