Lietuvas Bruņoto spēku majors: Krievija tiešām varētu ieņemt Viļņu pāris stundu laikā. (14)

TVNET/15min.lt
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudi, ka Krievijas karaspēks varētu ieņemt Viļņu divu dienu laikā, ir reāli, Lietuvas interneta ziņu portālam «15min.lt» atzinis Lietuvas Bruņoto spēku majors Alberts Daugirds.

Viņš norāda, ka Lietuvas galvaspilsēta patlaban ir neaizsargāta, tāpēc Krievijas karaspēkam nebūtu nekādu šķēršļu uzbrukt pilsētai pa sauszemi vai gaisu un ieņemt pilsētu dažu stundu laikā.

Pēc Daugirda teiktā, nelielu uzbrukumu, visticamāk, varētu apturēt Lietuvas Īpašo operāciju spēki. Ja Krievija nolemtu uzbrukt Viļņai no gaisa un no zemes vienlaicīgi, Lietuvai nebūtu pietiekami daudz karavīru, lai to apturētu.

Krievija varētu iebrukt pa sauszemi no Baltkrievijas un pa gaisu no Kaļiņingradas apgabala. Pat neliela NATO karavīru klātbūtne ir izdevīga Lietuvas drošībai, taču NATO varētu palīdzēt tikai pirmajā aizstāvības posmā.

Kā ziņots, saskaņā ar Vācijas laikraksta «Sueddeutsche Zeitung» vēstīto, tiekoties ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, Putins esot teicis «Ja es gribētu, divu dienu laikā Krievijas karavīri būtu ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā vai Bukarestē.»

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu