ASV piešķirs Ukrainai papildu palīdzību 53 miljonu dolāru apmērā (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV piešķirs Ukrainai papildu palīdzību 53 miljonu ASV dolāru (41 miljona eiro) apmērā, ceturtdien pazinoja ASV prezidents Baraks Obama.

«Savienotās Valstis ir stingri uzticīgas uzdevumam palīdzēt Ukrainai, jo tas veicina drošības un stabilitātes nodibināšanu, humānās palīdzības un atjaunošanas vajadzību apmierināšanu, demokrātisku vēlēšanu sarīkošanu un konstitucionālu reformu īstenošanu, ekonomikas atjaunošanu un cīņu pret korupciju,» teikts Baltā nama paziņojumā presei.

No šīs summas vairāk nekā septiņi miljoni dolāru (5,4 miljoni eiro) tiks novirzīti starptautiskām humānās palīdzības organizācijām palīdzības sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem, kas cietuši bruņotajā konfliktā valsts austrumos.

Pārējie 46 miljoni dolāru (35,7 miljoni eiro) ir paredzēti Ukrainas bruņotajiem spēkiem un robežsardzes dienestam, papildinot jau agrāk paziņoto palīdzību 70 miljonu dolāru (54,4 miljonu eiro) apmērā.

«ASV varas iestādes piešķirs [Ukrainas bruņotajiem spēkiem un robežsardzei] 116 miljonus dolāru (90 miljonus eiro) aprīkojuma veidā, kā arī apmācīs Ukrainas militārpersonas (armijā, Nacionālajā gvardē un Valsts robežsardzes dienestā) valsts robežas novērošanas un apsargāšanas un valsts teritoriālās integritātes nodrošināšanas jautājumos,» teikts Baltā nama paziņojumā.

ASV plāno piegādāt Ukrainai tādu aprīkojumu kā bruņuvestes, ķiveres, transporta līdzekļus, siltuma detektorus, nakts redzamības ierīces, īpašo tehniku, rācijas, patrulēšanas laivas, teltis, radarus, mundierus.

ASV militārie eksperti un civilās aizsardzības speciālisti arī rīkos konsultācijas Ukrainā, tostarp par medicīniskās palīdzības uzlabošanu un medicīniskā personāla aizsardzību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu