Cīņā pret Ebolas vīrusu Sjerraleone noteikusi komandantstundu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sjerraleone piektdien uz trim dienām noteikusi visā valstī komandantstundu, cerībā gūt kontroli pār nāvējošā Ebolas vīrusa uzliesmojumu.

Iedzīvotājiem aizliegts atstāt savas mājas no 19.septembra līdz 21.septembrim, kad veselības aprūpes dienestu darbinieki apstaigās mājas, identificējot un apsekojot inficēšanās gadījumus un informējot cilvēkus par bīstamo slimību un tās izplatību.

«Mums ir jāierobežo kustība, lai varētu izvairīties no ķermeņu kontakta,» norādīja valdības preses pārstāvis.

Starptautiskā palīdzības organizācija «Ārsti bez robežām» («Medecins sans Frontieres» - MSF) kritizējusi šādu valdības soli, norādot, ka izolēšana var pamudināt cilvēkus slēpt saslimušos un šādi izplatīt vīrusu tālāk.

«Mums ir pieredze, ka noslēgšana un karantīna nepalīdz kontrolēt Ebolas vīrusu, jo tas pamudina cilvēkus noiet pagrīdē un apdraud uzticību tautas un veselības aprūpes dienestu starpā,» paziņojusi organizācija.

MSF uzsvēra, ka Ebolas vīrusa skartajām valstīm nepieciešams papildu aprīkojums un medicīnas darbinieki.

No Ebolas vīrusa Rietumāfrikā miruši jau vairāk nekā 2400 cilvēki, un vīruss turpina strauji izplatīties, liecina Pasaules Veselības organizācijas dati.

Visvairāk cietušas no Ebolas vīrusa ir Sjerraleone, Gvineja un Libērija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu