Lielbritānijas policija veic kratīšanu pazudušā Zaļkalna mājoklī Londonā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija veikusi kratīšanu pazudušā Latvijas pilsoņa Arņa Zaļkalna mājoklī, izmeklējot 14 gadus vecās pusaudzes Alises Grosas pazušanu.

Lielbritānijas policija meklē pazudušu Latvijas pilsoni, 41 gadu veco Arni Zaļkalnu, par kuru nav nekādu ziņu kopš 3.septembra.

Policija meklē arī 14 gadus veco skolnieci Alisi Grosu, kura pazuda 28.augusta pēcpusdienā.

Alise pēdējo reizi redzēta 28.augustā videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur Alisi, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

Londonas policija sākotnēji uzskatīja, ka pazudušais Zaļkalns varētu būt vērtīgs liecinieks meitenes pazušanas lietā, taču šonedēļ, atklājoties viņa kriminālajai pagātnei, Zaļkalns kļuvis par galveno aizdomās turēto Alises pazušanas lietā.

Lielbritānijas policijai izdevies noskaidrot, ka Zaļkalns Latvijā izcietis sodu par slepkavību. Viņam 1998.gadā par sievas slepkavību tika piespriests astoņu gadu cietumsods, un viņš no ieslodzījuma atbrīvots pirms termiņa pēc septiņu gadu cietumsoda izciešanas.

Savukārt 2009.gadā Zaļkalns jau Lielbritānijā arestēts par nepiedienīgu uzbrukumu 14 gadus vecai pusaudzei, tomēr vēlāk lieta izbeigta.

Londonas policija norāda, ka pagaidām nav nekādu pierādījumu, ka 14 gadus vecā Alise kļuvusi par vardarbīga nozieguma upuri.

«Šī nav slepkavības izmeklēšana, jo mums nav nekādu pierādījumu vai informācijas, ka Alise nav dzīva,» uzsvēra Skotlendjarda detektīvs Karls Meta.

Londonas policija ceturtdien veica kratīšanu Zaļkalna mājās un apkārtnē.

Zaļkalns uz Lielbritāniju pārcēlās 2007.gadā un strādāja celtniecībā. Viņš dzīvoja Londonā kopā ar draudzeni un abu bērnu. Zaļkalna ģimene viņu pēdējo reizi redzēja mājās 3.septembra vakarā.

4.septembra agrā rītā viņš ar «Trek» zīmola kalnu velosipēdu devās ceļā uz darbu. Zaļkalnam bija ap plkst.8 noteiktā vietā jāsatiek draugs, lai kopā turpinātu ceļu uz darbavietu, taču viņš neieradās. Nākamajā dienā viņa ģimene ziņoja par vīrieša pazušanu.

Britu policija atklājusi, ka Zaļkalns ikdienā ar velosipēdu braucis tajā pašā maršrutā, kurā liktenīgajā dienā aptuveni tādā pašā laikā gājusi pazudusī meitene.

Likumsargi uzskata, ka Zaļkalns, visdrīzāk, ir redzējis meiteni, jo viņi abi devās vienā maršrutā pa ietvi gar kanālu.

Kopš pazušanas Zaļkalns nav izmantojis ne savu bankas karti, ne arī mobilo telefonu. Viņa pase ir palikusi mājās Londonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu