Sarkozī paziņo par atgriešanos politikā (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALERY HACHE / AFP

Francijas bijušais prezidents Nikolā Sarkozī piektdien paziņoja par atgriešanos politikā, solot neapmierinātajiem franču vēlētājiem piedāvāt «jaunu politisko izvēli».

«Es esmu kandidāts būt par savas politiskās ģimenes (centriski labējās partijas UMP) prezidentu,» savā «Facebook» lapā raksta Sarkozī, pieliekot punktu mēnešiem ilgajām baumām par viņa iespējamo atgriešanos uz politiskās skatuves. «Pēc ilga pārdomu brīža es esmu izlēmis piedāvāt franču tautai jaunu politisko izvēli.»

Kā norāda Sarkozī, viņš vairs nevar «palikt vērotājs, ņemot vērā situāciju, kādā atrodas Francija, ņemot vērā politisko debašu iznīcināšanu un smieklīgo šķelšanos opozīcijā».

«Es tik ļoti mīlu Franciju: es esmu pārāk satraukts par sabiedriskajām debatēm un manu tautiešu nākotni, lai skatītos, kā viņi ir spiesti izdarīt izvēli starp šīsdienas izmisīgo situāciju un izolācijas perspektīvām bez izejas,» paziņoja Sarkozī.

Sarkozī pirmais solis ir kandidēšana uz UMP vadītāja amatu.

Sarkozī prezidenta amatā atradās no 2007. līdz 2012.gadam, kad viņš vēlēšanās zaudēja sociālistu kandidātam Fransuā Olandam, kura reitings pirmajos divos valdīšanas gados ir noslīdējis līdz rekordzemam līmenim.

Nākamās prezidenta vēlēšanas Francijā ir paredzētas 2017.gadā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu