Skotijas premjers Salmonds atkāpsies no amata (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Skotijas pirmais ministrs un Skotu nacionālās partijas (SNP) līderis Alekss Salmonds pēc Skotijas neatkarības noraidījuma referendumā piektdien paziņoja, ka atkāpjas no abiem amatiem.

«Es uzskatu, ka šajā jaunajā satraucošajā situācijā, kas ir pilna ar iespējām, partija, parlaments un valsts būs ieguvēji no jaunas vadības,» preses konferencē Edinburgā paziņoja Salmonds.

Viņš izteica cerību, ka par Skotijas neatkarību nobalsojušie 1,6 miljoni cilvēku turpinās izdarīt spiedienu uz Lielbritānijas valdību, lai tā piešķirtu jaunas pilnvaras, ko tā apsolīja Skotijai kā alternatīvu Apvienotās Karalistes pamešanai.

«Mēs zaudējām balsojumu referendumā, taču Skotija joprojām var virzīt politisko iniciatīvu. Skotija joprojām var izrādīties īstais uzvarētājs,» sacīja Salmonds. «Man kā līderim laiks ir gandrīz beidzies. Taču kampaņa par Skotiju turpinās un sapnis nekad nemirs.»

Viņš neizvirzīs savu kandidatūru pārvēlēšanai partijas līdera amatā novembrī paredzētajā SNP konferencē un pēc pēcteča izraudzīšanas atkāpsies no valdības vadītāja amata, kuru viņš ieņēma kopš 2007.gada.

Ceturtdien notikušajā Skotijas neatkarības referendumā 55,30% vēlētāju nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā. Par Skotijas neatkarību balsoja 1 617 989 vēlētāji jeb 44,70%. Referendumā piedalījās 84,59% vēlētāju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu