Ukraina un prokrieviskie kaujinieki vienojas par demilitarizētas buferzonas izveidošanu (44)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina un Maskavas atbalstītās bruņotās bandas naktī uz sestdienu parakstījušas vienošanos par demilitarizētas buferzonas izveidi valsts austrumos. Vienošanās panākta pēc septiņas stundas ilgajām sarunām, kas notika Baltkrievijas galvaspilsētā un beidzās sestdien plkst.2.30.

«Mēs esam parakstījuši memorandu,» žurnālistiem paziņoja bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma, kurš sarunās pārstāvēja Kijevu.

Saskaņā ar deviņu punktu vienošanos abas puses piekritušas atvilkt visus smagos ieročus vismaz 15 kilometru attālumā no frontes līnijas, tādējādi izveidojot vismaz 30 kilometrus platu demilitarizēto zonu.

Panākta arī vienošanās par visu ārvalstu bruņoto formējumu izvešanu no Ukrainas teritorijas,

pavēstīja Kučma.

Viņš piebilda, ka abas puses arī piekritušas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misijas lomas palielināšanai Ukrainas un Krievijas robežas uzraudzībā.

Savukārt Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs, kurš līdz ar EDSO pārstāvjiem arī piedalījās sarunās, pavēstīja, ka abas puses vienojušās par esošās frontes līnijas demarkāciju.

Vienošanās stāsies spēkā tuvāko 24 stundu laikā.

Tikmēr Krievijas atbalstīto bruņoto bandu līderi pēc sarunām paziņojuši, ka esot gatavi līdz turpmākajam atlikt sarunas par viņu sagrābto teritoriju statusu.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu