Atbrīvoti 49 «Islāma valsts» sagrābtie turki (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

49 Turcijas pilsoņi, kurus Irākas ziemeļos pirms trim mēnešiem par ķīlniekiem bija sagrābis teroristiskai grupējums «Islāma valsts», ir atbrīvoti, sestdien paziņojis Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu.

«Šorīt mēs savus pilsoņus nogādājām mūsu valstī,» televīzijā pārraidītajā uzrunā pavēstīja Davutoglu, piebilstot, ka visu 49 atbrīvoto ķīlnieku veselības stāvoklis esot labs.

«Islāma valsts» kaujinieki 49 Turcijas pilsoņus, tostarp diplomātus un viņu ģimenes locekļus, sagūstīja konsulātā Mosulā, kas 11.jūnijā krita teroristu rokās.

Iepriekš Ankara ķīlniekus piesauca kā attaisnojumu atturībai pret iesaistīšanos starptautiskajā koalīcijā, kuras mērķis ir iznīcināt islāmistu teroristisko grupējumu, kas savā kontrolē sagrābis plašas teritorijas gan Sīrijā, gan Irākā.

Davutoglu norādīja, ka ķīlnieku atbrīvošana bijusi «dienām ilga smaga darba» rezultāts, taču nesniedza nekādus tuvākus paskaidrojumus, kā atbrīvošana panākta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu