Pāvests aicina aktīvāk ziedot orgānus (27)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks aicinājis cilvēkus aktīvāk ziedot orgānus, lai tādējādi apturētu nelikumīgo orgānu kontrabandu, taču iebildis pret cilvēka orgānu tirgus legalizāciju, sestdien pavēstīja Romas mērs Ignacio Mariano.

«Pāvests pilnvaroja mani pavēstīt, ka, viņaprāt, orgānu ziedošana aiz cēlsirdības ir atbalstāma, taču orgānu komerciāla izmantošana ir amorāla,» norādīja Mariano, kas piektdien tikās ar katoļu baznīcas galvu.

«Mums jāskaidro, ka orgānu ziedošana ir mīlestības žests. Katram no mums, piemēram, ir divas nieres, un vienas atdošana radiniekam vai personai, ko mīlam, ir skaists žests. [Taču] iesaistīšanās tirgošanas un pārdošanas spirālē ir noziegums,» pāvesta teikto citēja Mariano.

Buenosairesā dzimušais pāvests nosodījis tos, kas gūst peļņu, izmantojot nabadzīgos orgānu iegūšanai. Francisks izteicies, ka pats redzējis «daudzus argentīniešu bērnus ar garām rētām uz muguras, jo to ģimenes ir pārdevušas viņu nieres,» sacīja Romas mērs.

«Ekspluatēt tās mātes nabadzību, kas par dažiem simtiem eiro pārdod nieri, lai pabarotu savus bērnus, un pēc tam šo nieri (..) pārdot par simtiem tūkstošiem eiro, ir noziegums,» norādījis pāvests.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu