Vācijā atklāts ikgadējais alus festivāls «Oktoberfest» (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē sestdien atklāti ikgadējie alus svētki «Oktoberfest» («Oktobra svētki»), kas turpināsies 16 dienu. Svētkus jau tradicionāli atklāja Minhenes mērs Dīters Reiters, ar saucienu uz lūpām «O'zapft is» («Muciņa ir vaļā») un āmuru rokās sasitot 200 litru alus mucu.

Pirmo festivāla alus kausu litra tilpumā baudīja Bavārijas federālās zemes valdības vadītājs Horsts Zēhofers.

14 milzu teltis ir izvietotas Minhenes centrā, kas ātri vien piepildījās ļaužu pūļiem, kas pirms tam bija vērojuši aldaru parādi lietainajās Minhenes ielās.

Alus cena festivāla laikā vienmēr izraisa debates, tomēr šogad dažās teltīs pirmo reizi alus litra cena pārsniedz desmit eiro atzīmi un maksā 10,1 eiro.

Festivāla laikā līdz 5.oktobrim ar alu kopā tiek ēstas sālsstandziņas, cūkgaļa un grilētas desiņas.

Lai gan festivāls piesaista arī lielu ārvalstu tūristu interesi, tradicionāli vairāk nekā 70% apmeklētāju ir no Bavārijas.

Pērn «Oktoberfest» apmeklēja vairāk nekā seši miljoni cilvēku, kas izdzēra vairāk nekā 6,7 miljonus litru - divreiz vairāk nekā olimpiskā peldbaseina tilpums -alus.

Lai gan «Oktoberfest» šogad svin 204 gadu jubileju, šie svētki tika rīkoti tikai 181.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburgha princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu