ASV Baltajā namā neatļauti iekļuvis vīrietis ar nazi (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltajā namā Vašingtonā neatļauti iekļuvis vīrietis ar nazi, kurš ir aizturēts, paziņojis ASV Slepenais dienests.

Pēc dienesta sniegtās informācijas, 42 gadus vecais Omars Gonsaless pārlēcis pāri žogam un skriešus šķērsojis Baltā nama Ziemeļu mauriņu, ignorējot Slepenā dienesta darbinieka aicinājumu apstāties, un iekļuvis ēkā, kur aizturēts. Gonsalesam konfiscēts salokāmais nazis ar deviņu centimetru garu asmeni. ASV prezidents Baraks Obama un viņa ģimenes locekļi tobrīd nav atradušies Baltajā namā.

Aizturētais paskaidrojis, ka bijis «norūpējies par to, ka atmosfēra sabrūk un gribējis par to informēt ASV prezidentu, lai viņš par to varētu pastāstīt tautai».

Sestdien Gonsalesam izvirzītas apsūdzības par neatļautu iekļūšanu objektā, kuram ir ierobežota piekļuve, nēsājot potenciāli nāvējošu ieroci. Par šādām apsūdzībām draud līdz desmit gadu cietumsods.

Apsūdzētais agrāk dienējis ASV spēkos Irākā.

Slepenais dienests paskaidroja, ka Gonsaless nav aizturēts, kamēr vēl nebija iekļuvis ēkā, jo dienesta darbinieki nav domājuši, ka viņš ir bruņots.

Reaģējot uz šo incidentu, tiek pārskatīti pasākumi Baltā nama drošības garantēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu