Laikraksts: Zaļkalns bijis draugos ar Londonas albāņu bandām (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: london24.com

Lietā par 14 gadus vecās angļu pusaudzes Alises Grosas pazušanu aizdomās turētais latvietis Arnis Zaļkalns uzturējis draudzīgas attiecības ar Londonas albāņu bandām, svētdien vēsta britu laikraksts «The Sunday Express», atsaucoties uz liecinieces teikto.

Viņš arī bijis biežs viesis spēļu zālē «Cashino» netālu no Īlingas Brodvejas dzelzceļa un metro stacijas, Londonas rietumos. Kad zaudējis naudu, viņš ļāvis vaļu pamatīgām dusmām, laikrakstam pastāstīja bijusī spēļu zāles darbiniece.

14 gadus vecās Alises meklēšanā ir iesaistīti 600 policistu, pavēstīja Londonas Metropoles policija. Tā ir lielākā policijas operācija kopš Londonas 2005.gada 7.jūlija teroraktiem, kuros dzīvību zaudēja 52 cilvēki.

Zaļkalns bieži bijis redzams kopā ar albāņu bandu – vienu no Īlingas un tās apkārtnes austrumeiropiešu noziedzīgās pasaules grupējumiem, sacīja lieciniece.

«Es redzēju, kā viņi kopā smejas un joko. Šie vīri ir ļoti bīstami. Es redzēju viņus kopā meitenēm, kuras, kā man šķiet, viņi piedāvāja kā prostitūtas. Dažām no šīm meitenēm bija sasitumi un uzdauzītas acis, un šķita, ka viņas ir apreibušas no narkotikām.»

Policija uzskata, ka Zaļkalns varētu slēpties kaut kur Apvienotajā Karalistē, bet detektīvi jau ir apmeklējuši Belmāršas un Sveilsaidas cietumus, lai nopratinātu par dzimumnoziegumiem notiesātos.

«Kad viņam neveicās [azartspēlēs], viņš varēja kļūt ļoti biedējošs un vulgārs, « sacīja bijusī «Cashino» darbiniece. «Viņš parasti nāca nedēļas nogalēs no vēlas pēcpusdienas līdz vēlam vakaram un spēļu automātos iztērēja daudz naudas.»

«Sākumā viņš bija pieklājīgs un daudz nerunāja, bet, tiklīdz viņš sāka zaudēt, viņš pārmainījās. Viņš kļuva ļoti agresīvs un rupjš pret darbiniekiem, izkliedza viņiem pavēles, grāba bezmaksas tēju, kafiju un uzkodas, kas tiek piedāvātas klientiem.»

«Kad viņu spēcīgi pārņēma vilšanās, viņš sāka dauzīt spēļu automātus, lamāties un bļaut. Viņam bija briesmīgs temperaments.»

«Apsargiem ar viņu bieži nācās runāt, lai viņu nomierinātu un brīdinātu, ka viņš tiks izsviests laukā, ja šāda uzvedība turpināsies.»

Kā ziņots, Lielbritānijā pazudušais Latvijas pilsonis Zaļkalns ceturtdien tika atzīts par aizdomās turēto pazudušās skolnieces Grosas lietā. Iepriekš policija uzskatīja, ka Zaļkalns varētu būt vien vērtīgs liecinieks šai lietā.

Par Zaļkalna atrašanās vietu nav nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa ir pazudusi kopš 28.augusta. Viņa pēdējo reizi redzēta videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu