Sprādzienos Ķīnas Sjiņdzjanā divi nogalināti, daudzi ievainoti (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas ziemeļrietumos Sjiņdzjanas Uiguru autonomajā rajonā svētdien notika sprādzieni, kuros gāja bojā divi cilvēki un daudzi tika ievainoti, pirmdien paziņoja Sjiņdzjanas valdība.

Sprādzieni notika vismaz trijās vietās, tostarp veikalu rajonā Luņtajas apriņķī Sjiņdzjanas dienvidos, ziņoja autonomā rajona valdības interneta portāls «Tjaņšaņ».

Sjiņdzjanas Uiguru autonomais rajons ir dzimtene uiguriem, kas ir tjurku tauta un kuru vairākums ir musulmaņi, un uiguru separātisti gadiem ilgi cīnās pret Ķīnas varu Sjiņdzjanā. Pērn Sjiņdzjanā uzbrukumos un sadursmēs starp vietējiem iedzīvotājiem un policiju gāja bojā vismaz 200 cilvēki.

Pekina regulāri apsūdz tādas uiguru trimdas grupas kā «Austrumturkestānas islāma kustība» un «Turkestānas islāma partija» teroraktu rīkošanā. Uiguru tiesību organizācijas uzskata, ka Ķīna pārspīlē separātisma un terorisma draudus Sjiņdzjanā, lai attaisnotu reliģisku un kultūras ierobežojumu noteikšanu uiguriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu