Pie Mariupoles iznīcināti trīs Krievijas tanki (43)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pie Mariupoles, Ukrainas Azovas jūras piekrastes lielākās pilsētas, iznīcināti trīs Krievijas tanki, pirmdien pavēstīja žurnālists Andrijs Capļijenko.

Pretterorisma operācijas izlūkgrupa pie Mariupoles devusi pretiniekam triecienu pēc tam, kad Ukrainas valdības spēku pozīcijas apšaudītas ar artilērijas ieročiem.

«Pamiers Mariupolē. Pēc tam kad šodien Ukrainas pozīcijas tika apšaudītas ar reaktīvās artilērijas sistēmām «Grad», izlūkgrupa devās reidā un padarīja nederīgus trīs rašistu tankus. Runā, militārā valodā to sauc par asimetrisku atbildi,» paskaidroja Capļijenko.

Plāns par demilitarizētas buferzonas izveidi

5.septembrī Minskā sarunās, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), kā arī prokremlisko kaujinieku delegāti, tika parakstīta pamiera vienošanās, kas paredz ugunspārtraukšanu un apmaiņu ar gūstekņiem.

Ukraina un Maskavas atbalstītās bruņotās bandas naktī uz sestdienu parakstīja vienošanos par demilitarizētas buferzonas izveidi valsts austrumos.

Saskaņā ar deviņu punktu vienošanos

abas puses piekritušas atvilkt visus smagos ieročus vismaz 15 kilometru attālumā no frontes līnijas,

tādējādi izveidojot vismaz 30 kilometrus platu demilitarizēto zonu.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

Amatpersonas: Krievija cenšas panākt sauszemes piekļuvi Krimai

Krievija, izvēršot uzbrukumu Ukrainas Azovas jūras piekrastē, uzsākusi operāciju, lai nodrošinātu sauszemes savienojumu ar februārī okupēto Ukrainas Krimas pussalu, norādījušas Ukrainas un Rietumu amatpersonas.

Cits izskaidrojums varētu būt, ka Krievija cenšas iekarot Ukrainas Azovas jūras piekrasti gadījumam, ja Krievija centīsies nodibināt Ukrainas austrumos separātistu anklāvu.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl otrdien sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu