Austrālijas premjers džihādistiem: dzimtenē vairs neesat vēlami (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots pirmdien brīdināja, ka Austrālijas pilsoņiem, kuri cīnās ekstrēmistu grupējumu pusē Tuvajos Austrumos, draud ilgi cietumsodi, ja viņi atgriezīsies dzimtenē.

«Mans nepārprotamais vēstījums visiem austrāliešiem, kuri cīnās teroristu grupējumu pusē, ir tāds, ka jūs tiksiet aizturēti, tiesāti un ieslodzīti uz ļoti ilgu laiku,» Ebots pavēstīja parlamentam savā paziņojumā par nacionālo drošību.

Austrālija ir paziņojusi par stingrāku pretterorisma likumu pieņemšanu, lai vērstos pret pašmāju teroristiem un tiem, kas cīnās ārvalstīs, jo pastāv bažas, ka džihādistu pusē Sīrijā un Irākā karojošie atgriezīsies Austrālijā.

«Mūsu likumi tiek mainīti, lai atvieglotu potenciālu teroristu atturēšanu no mūsu ielām,» Ebots paziņoja pēc ceturtdien īstenotās valsts vēsturē lielākās pretterorisma operācijas.

Austrālijas valdība ir paziņojusi, ka ar šo operāciju izjaukusi džihādistu grupējuma «Islāma valsts» plānu veikt šaušalīgas «demonstratīvas eksekūcijas» Austrālijā. Grupējums esot plānojis «veikt vardarbības aktus», tostarp pret patvaļīgi izraudzītiem sabiedrības locekļiem, nogriežot viņiem galvu un šo procesu nofilmējot.

Ebots paziņoja, ka no 60 zināmiem Austrālijas pilsoņiem, kas cīnījušies «Islāma valsts» džihādistu pusē Irākā un Sīrijā, 20 jau ir atgriezušies dzimtenē, bet vēl 100 aktīvi atbalsta šo kustību, atrodoties Austrālijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu