Ziemeļkoreja ziņo, ka ir pasaules līdere cilvēktiesību ievērošanā (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas varas iestādes šajā mēnesī publiskojušas apjomīgu ziņojumu, saskaņā ar kuru Ziemeļkorejā ir pasaules līdere cilvēktiesību ievērošanas ziņā, vēsta «Vice News».

Ziņojuma fragmenti publiskoti arī valdības kontrolētajos ziņu portālos, kur raksta ilustrācijai izmantota fotogrāfija ar smejošiem ziemeļkorejiešu bērniem.

Smagas apsūdzības režīmam

Domājams, šis ziņojums ir autoritārās valsts mēģinājums apgāzt apjomīgo ANO ekspertu izmeklēšanu par Ziemeļkoreju cilvēktiesību jautājumos, piesaistot arī režīma bēgļus. Un saskaņā ar ANO izmeklēšanas komitejas secinājumiem, Ziemeļkorejas režīms ir atbildīgs par «prātam neaptveramām zvērībām» pret tautu, tai skaitā slepkavības, paverdzināšana, izvarošana un ieslodzīšana.

«Šo pārkāpumu nopietnība, apjoms un raksturs atklāj, ka valstij nav nekādu paralēļu ar mūsdienu pasauli,» teikts noslēguma ziņojumā.

Ziemeļkoreja ar savu ziņojumu acīmredzot centusies paust, ka ANO izmeklēšana ir viens liels pārpratums, tā kā valstī esot «pasaulē visprogresīvākā cilvēktiesību sistēma».

Šī nav pirmā reize, kad Ziemeļkoreja kritizējusi ANO veikto izmeklēšanu. Vēl aprīlī valsts amatpersonas izteicās, ka

ANO vadošajam izmeklētājam Maiklam Kirbijam nevarot uzticēties, jo viņš atklāts homoseksuālis.

«Kirbijs ir pretīgs izvirtulis ar 40 gadus ilgu karjeru homoseksualitātē,» oficiālā komentārā Ziemeļkorejas Centrālajai ziņu aģentūrai pauda amatpersonas.

«Šāda prakse nekad nevar tikt atbalstīta Ziemeļkorejā. Patiesībā ir smieklīgi, ka gejs nodarbojas ar citu cilvēktiesību jautājumiem.»
Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu